logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Tapparaa tylsyttämään

Tappara – IFK klo 18.30

Puolivälierät käynnistyvät tänään vierasottelulla Tapparaa vastaan. Runkosarjassa toiseksi tullut Tappara on ottelusarjan selkeä ennakkosuosikki ja Villi kortti –kierroksen kautta paikkansa lunastanut IFK lähtee haastajana. Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana neljästi, Tappara voitti kolmesti 3-2 ja IFK kertaalleen 5-1. Maalin tappioihin päättyneissä matseissa Tapparan viimeistely oli terävämpää ja joukkueelta löytyykin neljä pelaajaa (Ville Nieminen, Aleksander Barkov, Chris Connolly ja Jarno Koskiranta) pistepörssin 15 parhaan joukosta. Stadilaisten kultakypärä Joakim Eriksson oli tehoillaan 14+23 runkosarjan 19. tehokkain. Kirvesrintoja vastaan onnistuminen vaatii kovan työnteon lisäksi Ville Niemisen ykkösnyrkin pysäyttämistä.

IFK pääsi harjoittelemaan playoff-pelaamista SaiPan kanssa, mikä toimi hyvänä kenraalina Tapparaa vastaan. Joukkue keräsi rivinsä oltuaan 10 minuutin päässä kesälomasta perjantaina Lappeenrannassa ja on kuilun reunalla käymisen jälkeen osoittanut vahvaa taistelutahtoa maalivahti Joni Ortion johdolla. Ortion torjuntaprosentti oli runkosarjassa 91,65, kolmen playoff-ottelun jälkeen prosentti on 94,12. Tappara-vahti Juha Metsolan torjuntaprosentti runkosarjassa oli 93,11 ja nyt miehestä otetaan kunnolla mittaa, kun tosipelit alkavat.

Tappara on saanut levätä ja keskittyä huolella puolivälieriin. Stadilaisten parempi pelituntuma painaa vaakakupissa ja kotonaan pudotuspelit aloittavalla Tapparalla on kannettavana ennakkosuosikin raskas viitta, mikä tekee sarjan avausottelusta mielenkiintoisen. Kirvesrinnat jäi runkosarjan voitosta kolmen pisteen päähän nousten samalla varteenotettavaksi mestarisuosikiksi. Valtavilla ennakko-odotuksilla lastattu laiva ei ole helpoin ohjata – varsinkin kun avomerellä kyttää viisi ryöstöretkeä putkeen tehnyt petolauma, jolla on vain voitettavaa.

Erikoistilannepelaaminen

Kevään peleissä marginaalit ovat pieniä ja ratkaisu saattaa olla perinteisessä tolppa sisään, tolppa ulos, kuten nähtiin Kärppien ja Lukon välisessä sarjassa. IFK:n ja Tapparan ylivoimat olivat runkosarjassa suunnilleen yhtä tehokkaita, stadilaisten alivoima sarjasijoituksen mukaista, mutta tilastollisen poikkeaman tekee Tapparan alivoima, mikä oli koko liigan heikointa. Tappara pääsi runkosarjassa eniten alivoimamaaleja ja siinä on iskun paikka. Tamperelaisten puolustuspelaaminen tuottaa stadilaisille ylivoimaa ja ottelusarjan kannalta ylivoiman toimiminen näyttelee suurta roolia.

IFK harjoittelee aamupäivällä Nordenskiöldinkadulla ja kokoonpano julkaistaan sen jälkeen.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman äänessä Metron taajuuksilla klo 16.50 alkaen. Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi

Tulosseuranta

Matsin voi katsoa myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset