live
0-0

Thiessen: Oli hienoa auttaa joukkuetta voittamaan

Thiessen kiitteli Lunkan panosta.

Nordenskiöldinkadulle palasi iltapäivällä joukkueellinen pelaajia, joilla oli hymy herkässä. Yksi heistä oli IFK:n kanadalaismaalivahti Brad Thiessen, joka palasi tiistaina Kuopiossa tolppien väliin parin viikon tauon jälkeen. Thiessen muurasi maalinsuun umpeen, päästäen ainoastaan yhden maalin, joka sekin syntyi hieman onnekkaalla pompulla.

– Oli hienoa pelata ja auttaa joukkuetta voittamaan. Olin kuullut, että siellä voittaminen on ollut kiven alla ja se, että pystyimme siihen, oli todella hienoa, Thiessen iloitsi.

Thiessen nosti esiin koko joukkueen puolustuspelin, mikä teki hänenkin työskentelyn helpoksi. Kanadalainen näytti kovissakin paikoissa varsin rauhalliselta.

– Pelityyliini kuuluu rauhallisuus, hyvä sijoittuminen ja irtokiekkojen kontrollointi. Jäähyboksista pois pysyminen säästi paljon energiaa, joten siinäkin mielessä pelasimme todella hyvän vieraspelin.

Ennen ottelua moni asiantuntija piti Thiessenin pelikuntoa arvoituksena. Thiessen sanoi kuitenkin, että maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa tehtyjen harjoitusten jälkeen maalinsuulle palaaminen oli helppoa.

– Teimme Jannen kanssa paljon töitä ja oli hienoa, että hän jaksoi tehdä kanssani pitkiä päiviä. Sitä kautta sain pidettyä itseni valmiina, kun kutsu jäälle kävisi, Thiessen kiitteli.

Pelaamisen ja otteluiden katsomisen myötä liiga on auennut paremmin ja paremmin. Kaukalon kokokaan ei tuota ongelmia – kiitos päivittäisen kovan harjoittelun.

– Liigassa on paljon taitoa ja hyviä pelaajia, ehkä normaalia enemmän 2-1 -ylivoimahyökkäyksiä, mihin olen tottunut Pohjois-Amerikassa. Pelaamisen ja harjoittelun kautta sitä tottuu kuitenkin kaikkeen.

IFK:n 116-vuotisjuhlaottelu TPS:aa vastaan torstaina 10.10. klo 18.30. Tervetuloa! Liput pääset hankkimaan täältä.

Näytä kaikki uutiset