logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Thiessen pysäytti KalPan

KalPa – IFK 1-2 (0-1,0-1,1-0)

IFK:n Niiralan montun monivuotinen paha taika raukesi tiistaina, kun stadilaiset kävivät hakemassa maukkaan 2–1-voiton János Harin ja Corey Elkinsin maaleilla. Voiton takuumiehenä oli maalivahti Brad Thiessen, joka oli kiekon edessä 27 kertaa. Parin viikon pelaamattomuus ei näkynyt kanadalaisveskarin otteissa, vaan Thiessenin työskentelystä tolppien välissä paistoi rauhallisuus ja kiekkovarmuus. Päätöserässä syntyneessä kotijoukkueen kavennusmaalissa IFK:n keskialueen puolustus aukesi ainoan kerran koko ottelussa ja tuloksena oli Janne Kolehmaisen omasta reboundista sohima maali.

IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen oli pelin jälkeen hyvällä tuulella ja naureskeli edellisen vierasvoiton tulleen Carl Brewerin aikaan.

-Tämä on vaikea paikka pelata, KalPa osoitti lopussa, että ne osaa pelata kun saa lukon pois. Lopussa oltiin vähän vaikeuksissa, Summanen sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Onnistujia IFK:ssa riitti mutta päävalmentaja ei halunnut nostaa yksittäisiä pelaajia esiin, vaan painotti koko joukkueen panosta.

-Tämä oli erinomainen voitto meiltä, iso voitto joukkueelta. Meillä oli paljon onnistujia ja olen tosi ylpeä pojista.

Oman kortensa kekoon kantoi savolaiskaksikko Iiro Pakarinen ja Juuso Puustinen, jolla oli tunteikas paluu Niiralaan. Katsomossa oli kavereita ja sukulaisia ja molemmat IFK-hyökkääjät olivat valmiina antamaan kaiken voiton eteen. Ekstralataus näkyi Pakarisella kovana pelinä ja Puustisella maalipaikkoihin hakeutumisella. Kultakypärä jäi tällä kertaa ilman maaleja, mutta pystyi luomaan itselleen hyviä tilanteita.

-Tämä on kyllä upea fiilis, minun mielestä meillä ei ollut mitään hätää missään vaiheessa, vaikka KalPa pelasi hyvin, lupsakka savolainen sanaili matsin jälkeen.

Ville Peltosen ja Corey Elkisin paluun jälkeen IFK:n peli on parantunut askel askeleelta ja vierasvoiton hakeminen Kuopiosta oli hyvä osoitus siitä.

-Tästä on hyvä jatkaa, meidän peli parantuu koko ajan. Olen tosi luottavaisin mielin sen suhteen, miten meidän peli on kehittynyt viimeisen puolentoista viikon aikana.

János Hárin iskemään avausmaalin syöttöpisteet merkittiin Toni Leinoselle ja Eero Somervuorelle. Voittomaaliksi jääneeseen Corey Elkisin 2–0-maaliin syöttäjiksi kirjattiin Henrik Forsberg ja Toni Söderholm.

Tulosseuranta

IFK palaa Kuopiosta keskiviikkona ja pelaa seuraavan kerran 116-vuotisjuhlaottelussaan TPS:aa vastaan torstaina 10.10. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset