logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

”Uusi suosikkipelaaja haussa”

Nymanin perheen Liigakausi alkaa lauantain SaiPa-pelissä.

Nymanin perheellä on IFK veressä. Perheen isä Tomi on ollut seuran kannattaja 1970-luvun alkupuolelta lähtien, äiti Päivi on Pohjois-Suomesta kotoisin, mutta nopeasti kääntynyt punaista väriä tunnustamaan ja tyttärien Lauran, 11, ja Erican, 10, ensimmäisissä potkupuvuissa oli IFK:n vaakuna. Peleissä perhe käy yhdessä noin neljä kertaa vuodessa, tämän kauden ensimmäinen visiitti Nordikselle on edessä ensi lauantaina.

Tyttöjen tämän kauden suosikkipelaajaa ei ole vielä valittu. Se vaihtuu joka tapauksessa, sillä viime kausien kestosuosikki Kimmo Kuhta päätti Liigauransa viime kevääseen.

– Erican ensimmäisessä fanipaidassa oli numero yhdeksän, siitä se varmaan tuli. Muita suosikkeja ovat olleet molemmat Granlundit. Tämän kauden suosikkia ei ole vielä löytynyt, mutta ehkä lauantaina sellainen valitaan, Päivi Nyman kertoo.

Tytöistä Laura oli ensimmäistä kertaa Nordiksella viiden viikon ikäisenä ja myös Erica kävi jo pienenä IFK:n matseissa. Siitä lähtien visiitit IFK:n peleihin ovat olleet melko säännöllisiä ja televisiosta perhe katsoo mahdollisuuksien mukaan kaikki nähtävissä olevat IFK:n matsit.

– Itse en pidä hirveästi ääntä peleissä, mutta tytöt kehittelevät yleensä omia kannustuslauluja. Tomilla pysyy pokerinaama katsomossa, mutta kyllä hänellä välillä päivän muudi menee sen mukaan, voittaako vai häviääkö IFK, Päivi naurahtaa.

Jäähallissa Nymanin perhe pitää IFK:n lisäksi hallin lämpimästä ja perinteikkäästä fiiliksestä. Niinhän se menee, että kotona peliä katsotaan ja hallilla viihdytään.

– Nordiksen tunnelma on mukava, siihen ei kotona peliä katsoessa oikein pääse kiinni. Ja sekin on nastaa, että hallilla törmää usein tuttuihin.

Lauantain SaiPa-otteluun on tarjolla perhelippupaketteja. Tiedot lippupaketeista ja varauksista löydät täältä.

Näytä kaikki uutiset