Voittoputki kasvoi viiteen peliin

IFK-Ilves 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Tällä kertaa voitto tuli vaikean kautta, mutta kolme pistettä jäi Stadiin ja IFK nousi sarjataulukossa jo viidenneksi. Kymmenestä viime pelistä IFK on nyt voittanut kahdeksan ja peräkkäisiä voittoja on tullut jo viisi. Tällä kertaa IFK nitisti Nordikselle saapuneen Ilveksen numeroin 2-0.

IFK:lla oli ottelussa monta sankaria. Puolustaja Mikko Jokela pelasi uransa 500. liigaottelun, voittomaalin iski Mika Partanen ja Ville Husso torjui nollapelin. Maali oli Partaselle liigauran ensimmäinen, joten kiekko poimittiin talteen. Husso torjui ottelussa 36 laukausta.

Matsi oli alusta saakka tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Avausmaalia saatiin odotella toisen erän alkuun saakka kun illan kolmas juhlija Partanen viimeisteli Henrik Forsbergin laukauksen jälkeen numeroiksi 1-0.

– Kyllähän se helpotti omaa peliä, kun sain viimein tehtyä maalin. Melko kuivaa on pitkään ollut sillä rintamalla. Snadi gorilla kyllä putosi selästä. Ja olihan se mahtavaa tehdä ensimmäinen maali kotiyleisön edessä, Partanen sanoi.

Kolmannessa erässä IFK puolusti vahvasti ja sai estettyä Ilveksen avopaikat. Vierasjoukkue haki vielä lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ville Peltonen kävi viimeistelemässä lukemat 2-0 tyhjään maaliin.

Ottelu oli voitosta huolimatta melko rikkonainen. IFK sai viisi jäähyä, mutta Liigan paras alivoimapeli jauhoi jälleen ilman takaiskuja.

KalPasta IFK:hon viime viikolla liittynyt sentteri Jasse Ikonen pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä ja oli mukana avausmaalissa toisena syöttäjänä.