Elkins luottavaisena uuteen kauteen

IFK:n jenkkisentteri Corey Elkins viettää kesää kotimaisemissa ja harjoittelee lujasti ensi kautta varten.

Puolitoista kautta IFK:ssa pelanneen Corey Elkinsin kevääseen ja kesään on mahtunut lomailua ja kovaa treeniä. Kauden jälkeen hän piti kahden viikon täydellisen tauon harjoittelusta ja kävi perhelomalla Costa Ricassa, mutta sen jälkeen alkoi valmistautuminen ensi kauteen kotimaisemissa Michiganissa. IFK:n joukkue kokoontuu omatoimisen jakson jälkeen 28.7. ja pehmeätä laskua ei ole luvassa, sillä kaasupoljin painetaan pohjaan saman tien.

– Olen noudattanut treeniohjelmaani keväästä lähtien ja viime viikot olen harjoitellut kovaa. En ole vielä puhunut uuden päävalmentajamme kanssa, mutta odotan kovasti hänen tapaamistaan, Elkins kertoo.

IFK:n joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden jälkeen. Uusia pelaajia on saatu joukkueeseen, mutta muutama menetyskin on tullut, viimeisimpänä Iiro Pakarisen lähtö NHL:ään.

– Puustisen Juuso on pitänyt minua ajan tasalla joukkueen rosterista. Hän on luottavaisen oloinen, ja niin olen minäkin. Iiron menettäminen kirpaisee, mutta se antaa jollekin toiselle pelaajalle mahdollisuuden ottaa isompi rooli.

Elkins pelasi tasaisen kauden IFK:ssa ja oli joukkueen johtava keskushyökkääjä tehden 54 runkosarjaottelussa pisteet 15+25=40. Pistemäärä oli kunnioitettava, mutta nyt Elkins tähtää korkeammalle.

– Olen aina yrittänyt perustaa pelini puolustamiseen. Huononakin päivänä puolustan aina lujasti, joten jos en tee pisteitä, olen ainakin hyödyllinen joukkueelle omassa päädyssä. Ensi kaudella haluan kuitenkin ottaa askeleen eteenpäin hyökkäyspelissä, Elkins sanoo.

IFK:n harjoituskausi alkaa 6.8. ottelulla Bluesia vastaan ja 21.8. edessä on ensimmäinen tosipeli, kun CHL-kausi starttaa. Elkins on aina tykännyt pelata kansainvälisiä otteluita, joita hän on päässyt kokemaan IFK:n kanssa European Trophyssä ja syksyllä 2011 USA:n joukkueessa Deutschland Cupissa. Alkulohkossa IFK:n vastustajat ovat Ruotsin mestarijoukkue Skellefteå, tanskalainen SönderjyskE Vojens ja saksalainen Krefeld Pinguine.

– Odotan niitä pelejä erittäin suurella mielenkiinnolla. Pidän matseista ulkomaalaisia joukkueita vastaan ja siitä, että pääsee näkemään muita Euroopan maita, kertoo tshekkiseura HC Pardubicessa kolme vuotta sitten pelannut Elkins.

Vaikka Elkins on ollut ilta toisensa jälkeen erinomainen, kaksi viime kautta eivät menneet IFK:n joukkueelta tuubiin. Joukkue, seura ja fanit ovat olleet pettyneitä, ja peleistä on jäänyt paljon hampaankoloon. Se on varmaa, että ensi kaudella kaukalossa nähdään erittäin sisukas joukkue.

– Motivaatiota riittää kyllä kaikilla. Olen ollut IFK:n kanssa kahdella viime kaudella pudotuspeleissä ja nyt olemme valmiita pelaamaan pitkälle kevääseen. Nyt on sen aika.

Näytä kaikki uutiset