logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Elkins: Startti ja erikoistilanteet isossa roolissa tänään

JYP-IFK klo 18.30.

IFK pelaa tänään viikon ensimmäisen ottelunsa, kun se matkaa JYPin vieraaksi Jyväskylään. Kulunut viikko on käytetty viisaasti harjoittelun ja levon suhteen, energiatasojen pitäisi olla tapissa niin tänään kuin huomennakin. Raskas tammikuu otteluruuhkineen on jäämässä taakse, vielä on kuitenkin puristettava pari viikkoa, kunnes olympiatauko koittaa. Tulevan viikonlopun vastustajat ovat molemmat sarjataulukossa yläpuolella ja näissä otteluissa pystyy kuromaan eroa kiinni, muussa tapauksessa neljän sakki karkaa tavoittamattomiin.

Neljäntenä oleva JYP on stadilaisia 5 pistettä edellä, siitä voi jokainen laskea tämän ottelun merkityksen. IFK on tällä hetkellä pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta ja sen varmistaminen on ensimmäinen tavoite. Kauden kaikki kolme keskinäistä ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin, huomion arvoista on kuitenkin se, että JYP on tullut molemmilla kerroilla takaa ohi päätöserässä. Nämä ovat niitä harvoja kertoja, kun IFK ei ole pystynyt pitämään kiinni johtoasemastaan kahden erän jälkeen.

Jenkkihyökkääjä Corey Elkins oli haastateltavana treenien päätteeksi ja kertoi olevansa iloinen tositoimiin pääsemisestä. Viikon odottelu on käytetty hyvin ja pelaajat puhkuvat pelihaluja. Elkins nosti ottelun suhteen tikunnokkaan kotijoukkueen alkurynnistyksen kestämisen ja erikoistilannepelaamisen onnistumisen.

– JYP on iso ja vahva joukkue ja peli pienessä kaukalossa on kovaa taistelua. Valmennus tekee hyvää työtä meidän palautumisen seuraamisessa ja pitävät huolen siitä, että meillä on tarvittava energia peleihin. Luotan siihen, että olemme tänään valmiita, Elkins arveli.

– Vieraspeleissä ei ole aina helppoa tehdä maaleja, ylivoiman täytyy toimia. Meillä on ollut tällä kaudella monta ottelua, jotka olisimme pystyneet ratkaisemaan ylivoimalla. Ratkaisupaikat pitää hyödyntää ja pysyä samalla poissa boksista.

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta sillä asenteella täytyy lähteä, mikäli aikoo palata pisteiden kanssa Stadiin.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen sähisee Metron taajuuksilla: Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz), Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz),

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset