FALCK TIETURVA: IFK-junnujen viikkoraportti

IFK:n juniorit olivat hurjassa iskussa viime viikolla. A-, B- ja C-nuoret pelasivat viikon aikana yhteensä kahdeksan ottelua ja saldoksi näistä tuli kahdeksan voittoa.

B-nuorten kolmen voiton myötä joukkueen voittoputki SM-alkusarjassa venyi viiteen matsiin ja joukkue on sarjan kärkipaikalla kaksi pistettä Lukkoa edellä. Keskiviikkona IFK nollasi maalivahti Joonas Hukkasen 22 torjunnan myötä KooKoon vieraissa maalein 4-0. IFK ratkaisi ottelun lopullisesti toisessa erässä tekemällä kolme maalia kahdessa minuutissa ja 18 sekunnissa.

Lauantaina IFK taisteli kahden pisteen arvoisen vierasvoiton Tapparasta voittamalla ottelun jatkoajalla maalein 3-2. Tappara teki avauserässä ottelun avausmaalin, mutta IFK iski toisessa erässä 21 sekunnissa kaksi maalia siirtyen 2-1-johtoon. Tapparan 2-2-tasoitus ajassa 32.03 jäi viimeiseksi maaliksi varsinaisella peliajalla. IFK:n sankariksi nousi Henrik Borgström, joka laukoi 3-2-voittomaalin jatkoajalla ajassa 63.13. Esityön maaliin teki Janne Hämäläinen, jonka illan saldo oli 0+2. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui ottelussa 29 kertaa.

Kahden vierasottelun jälkeen IFK päätti viikkonsa sunnuntaina kotiottelulla HPK:ta vastaan. Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, kun IFK iski ensimmäisen 20 minuutin aikana tulostaululle lukemat 4-1. Päätöserässä HPK nousi kahden maalin myötä vielä maalin päähän, mutta pisteille asti kiri ei riittänyt ja IFK nappasi viikon kolmannen voittonsa lopulta maalein 5-3. Anton Ignatius pelasi maalissa toisen peräkkäisen ottelunsa ja tällä kertaa torjuntoja kertyi 32. Illan kovimmat tehopisteet viimeisteli Janne Hämäläinen (1+3).

12 maalin ilotulitus Lappeenrannassa

C-nuorten viikko toi kolmesta ottelusta kolme voittoa yhteismaalein 20-7. Keskiviikkona Blues Akatemia kaatui Elisa Areenalla voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3. Kolmannessa erässä näytti jo vahvasti siltä, että varsinaisella peliajalla 57 kertaa kohti Blues Akatemian maalia laukonut IFK voittaa ottelun, mutta espoolaiset iskivät ottelun tasoihin vain viisi sekuntia ennen päätössummeria. Ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa viimeisteli IFK:n Atte Huhtala. Riku Ruotsalaiselle Blues Akatemian maalissa tilastoitiin koko ottelusta yhteensä huimat 60 torjuntaa.

Myös kotiottelussa KalPaa vastaan ottelun käsikirjoitus kulki samalla tavalla kuin Blues Akatemiaa vastaan. Vierasjoukkue kävi jo 0-2-johdossa, mutta IFK tuli tasoihin ja meni myös ohi. Tällä kertaa kolmannessa erässä tulleet kolme kotijoukkueen maalia riittivät voittoon asti varsinaisella peliajalla ja loppunumerot kirjattiin IFK:lle maalein 4-2. Onni Nokkosmäki (1+2), Lauri Kulmala (1+2) ja Jesper Henriksson (1+2) viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

Sunnuntaina IFK esitteli parastaan Lappeenrannassa. Jo avauserän ensimmäisten reilun kahdeksan minuutin aikana IFK onnistui maalinteossa peräti viidesti. Toisessa erässä tahti oli vieläkin kovempi joukkueen viedessä erän nimiinsä maalein 6-0. Päätöserässä nähtiin vielä yksi vierasjoukkueen maali ja loppunumerot kirjattiin lopulta IFK:lle 12-2. IFK:sta 15 eri pelaajaa ylsi ottelussa tehopisteille. Kovimmat tehot viimeisteli viiden tehopisteen Vilho Saariluoma (1+4). Jesse Salo laukoi kolme maalia.

Viiden maalin ilta nosti Saarelaisen pörssikärkeen

Kollit vieraili keskiviikkona Tampereen Hakametsässä Tapparan vieraana. Ottelun ehdoton ykköstähti oli kolme maalia laukonut Kollien Miro-Pekka Saarelainen, joka johdatti joukkueensa 4-3 vierasvoittoon. Saarelainen teki maalin ottelun jokaisessa erässä ja kolmesta maalista kaksi syntyi ylivoimalla. Saarelaisen rumputulta säestivät ketjukaverit Nico Friman (0+4), sekä Antton Mönkäre (1+1).

Lauantaina Elisa Areenalla ottelu Pelicansia vastaan käynnistyi juhlallisin menoin, kun ennen ottelun avauskiekkoa palkittiin Nuorten SM-Liigan lokakuun pelaajaksi valittu Miro-Pekka Saarelainen. Eikä ottelu ehtinyt vanheta kuin kahdeksan sekuntia, kun Saarelainen huudatti ensimmäisen kerran kotiyleisöä laukomalla Kollit 1-0-johtoon. Ottelun viidestä maalista neljä nähtiin avauserässä. Pelicans kuittasi Saarelaisen nopean avausmaalin tasoittamalla 1-1:een reilut kolme minuuttia myöhemmin, mutta Kollit onnistui vielä kahdesti ennen avauserän puoliväliä. Toinen erä oli maaliton ja päätöserän ainoa maali nähtiin 14 sekuntia ennen päätössummeria, kun Pelicans kavensi loppunumeroiksi 3-2. Saarelaisen saldo koko kauden osalta näyttää nyt 22 ottelusta 21 maalia ja ne oikeuttavat Nuorten SM-Liigan maalipörssissä kärkipaikkaan.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Miro-Pekka Saarelainen 5+1 (22 ottelua, 21+4=25), Nico Friman 0+4 (22, 6+15=21), Antton Mönkäre 1+1 (22, 5+11=16), Kalle Tervo 0+2 (17, 0+7=7)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Janne Hämäläinen 1+6 (18 ottelua, 8+18=26), Juha Jääskä 1+4 (17, 5+13=18), Miika Laaksonen 3+1 (8, 4+1=5), Henrik Borgström 2+2 (18, 10+22=32), Teo Totro 0+3 (18, 3+5=8), Tino Martikainen 2+0 (9, 2+0=2)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Onni Nokkosmäki 3+3 (5 ottelua, 5+5=10), Santeri Hartikainen 3+2 (5, 3+2=5), Atte Huhtala 2+3 (5, 4+5=9), Lauri Kulmala 2+3 (5, 3+4=7), Jesper Henriksson 1+4 (5, 1+5=6), Vilho Saariluoma 1+4 (5, 2+4=6), Jesse Salo 3+0 (5, 3+1=4), Einari Luhanka 1+2 (5, 1+2=3), Teemu Engberg 1+2 (5, 2+2=4), Eero Koivunen 0+3 (5, 0+3=3)

TÄMÄN VIIKON MATSIT

Kollit: ke 19.11. klo 18:30 Kollit-Jokerit, pe 21.11. klo 18:30 Kollit-Blues, la 22.11. klo 16:00 Kollit-Sport

B-nuoret: la 22.11. klo 18:50 IFK-SaiPa, su 23.11. klo 15:20 IFK-Ässät

C-nuoret: pe 21.11. klo 20:00 KooKoo-IFK (pelataan Kuortaneella), la 22.11. klo 19:00 IFK-JYP (Kuortane), su 23.11. klo 14:00 HPK-IFK (Kuortane)

Teksti: Jari Hotti