live
0-0

FALCK TIETURVA: IFK-junnujen viikkoraportti

C-nuoret kolmeen voittoon Kuortaneella

IFK:n taival C-nuorten SM-alkusarjassa jatkui viikonloppuna Kuortaneella, missä pelattiin ykköslohkon kahdeksan joukkueen sarjaturnaus. IFK viihtyi Kuortaneella erinomaisesti, sillä viikonlopun saldoksi tuli kolmesta ottelusta kolme voittoa yhteismaalein 24-4 ja täydet yhdeksän sarjapistettä. Kolmessa ottelussaan IFK laukoi kohti vastustajan maalia yhteensä 163 kertaa. Perjantaina IFK tykitti KooKoon verkkoon jo avauserässä seitsemän maalia voittaen ottelun 11-1. Lauantaina JYP kaatui maalein 6-1. Sunnuntain ottelun HPK:ta vastaan IFK ratkaisi toisessa erässä tekemällä siinä neljä maalia. Loppunumerot kirjattiin IFK:lle 7-2.

Onni Nokkosmäen (6+5) johtama IFK:n tehoketju laidoillaan Atte Huhtela (3+8) ja Lauri Kulmala (3+6) keräsi viikonlopun kolmesta ottelusta hurjat yhteistehot, kun trio kirjautti tilastoihin yhteensä 31 tehopistettä (12+19). Kaksi pelaajaa onnistui viikonloppuna tekemään yhdessä ottelussa viisi tehopistettä: Huhtela KooKoo-ottelussa (3+2) ja Kulmala HPK-ottelussa (1+4). Conrad Mölder torjui IFK:n maalissa perjantaina (17 torjuntaa) ja Daniel Lebedeff lauantaina, sekä sunnuntaina (yhteensä 52 torjuntaa).

Kaksi ottelua, kaksi voittoa, maalit 10-3

IFK:n voittoputki B-nuorten SM-alkusarjassa venyi jo seitsemään otteluun, kun sarjan kärkipaikalla oleva joukkue voitti viikonloppuna molemmat ottelunsa. Lauantaina IFK jyräsi 42 minuutissa tulostaululle lukemat 4-0, mutta SaiPa onnistui kaunistelemaan loppunumerot 4-2:een päätöserän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella. IFK:sta 10 eri pelaajaa kirjautti ottelussa nimensä tehopisteille. Heistä tehokkain oli tehopisteet 1+1 nakuttanut Sami Lievonen. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui 24 kertaa.

Sunnuntaina IFK:n kovan vireen joutui toteamaan Ässät, joka kaatui Tino Martikaisen kolmen ja Elias Ulanderin kahden maalin myötä lukemin 6-1. Ignatiukselle kirjattiin viikonlopun toisesta voitto-ottelusta 27 torjuntaa.

Kolleilla yhden voiton ja neljän pisteen viikko

Kollien kolmen kotiottelun viikko käynnistyi keskiviikkona paikalliskamppailulla Jokereita vastaan. Jokerit karkasi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle, mutta Kollit nousi päätöserässä tasoihin 2-2:een Antton Mönkäreen ja Nico Frimanin onnistuttua maalinteossa 47 sekunnin sisään hieman ennen erän puoliväliä. Tasainen ottelu eteni lopulta aina jatkoajalle asti. Sitä ehdittiin pelata vain 48 sekuntia, kun vierasjoukkueen Frank Gymer onnistui maalinteossa ja Jokerit voitti 3-2. Kollien maalissa Christian Heljanko urakoi 33 torjunnan verran.

Perjantaina vastaan luisteli viikon toisessa pääkaupunkiseudun derbyssa Blues. Ottelun viidestä maalista neljä nähtiin toisessa erässä. Maalittoman avauserän jälkeen Blues siirtyi 0-1-johtoon toisen erän alkupuolella, mutta Kollien Joakim Kukkonen tasoitti vain 29 sekuntia myöhemmin. Blues onnistui toisessa erässä vielä kahdesti ja kun kolmannen erän ainoaksi maaliksi jäi Sami Tavernierin 2-3 kavennus ylivoimalla päätöserän avausminuutilla, Blues nappasi Elisa Areenalta kolmen pisteen arvoisen vierasvoiton. Heljangolle tilastoitiin ottelusta 35 torjuntaa.

Kollit pelasi kaikki viikon ottelunsa ilman loukkaantunutta 21 maalin Miro-Pekka Saarelaista, joka syyskaudella on tehnyt lähes kolmanneksen joukkueen maaleista. Viikko päättyi lopulta voitokkaasti, kun Sport kaatui Nico Frimanin kahden maalin myötä 3-1. Patrik Virtanen torjui voitto-ottelussa 35 kertaa. Kollien onnistumisprosentti ottelussa oli varsin kovaa luokkaa sillä joukkue laukoi kohti Sportin maalia ottelussa vain 21 kertaa.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Nico Friman 3+2 (25 ottelua, 9+17=26), Antton Mönkäre 2+2 (25, 7+13=20), Sami Tavernier 1+1 (25, 3+14=17), Joakim Kukkonen 1+0 (17, 2+3=5)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Tino Martikainen 4+0 (11 ottelua, 6+0=6), Teo Totro 1+2 (20, 4+7=11), Elias Ulander 2+0 (18, 4+7=11), Sami Lievonen 1+1 (20, 1+4=5)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Atte Huhtela 3+8 (8 ottelua, 7+13=20), Onni Nokkosmäki 6+5 (8, 11+10=21), Lauri Kulmala 3+6 (8, 6+10=16), Santeri Hartikainen 2+5 (8, 5+7=12), Oskari Hiltunen 2+4 (8, 2+7=9), Jesper Henriksson 2+3 (8, 3+8=11), Teemu Engberg 1+2 (8, 3+4=7)

Tämän viikon ottelut

Kollit: pe 28.11. klo 18:30 Kollit-TPS, la 29.11. klo 17:00 Kollit-Ilves
B-nuoret: ke 26.11. klo 19:20 IFK-Blues, la 29.11. klo 13:20 IFK-Blues Akatemia, su 30.11. klo 15:20 IFK-Tappara
C-nuoret: la 29.11. klo 16:15 Kärpät-IFK, su 30.11. klo 15:00 KalPa-IFK

Teksti: Jari Hotti