FALCK TIETURVA: Junioreiden viikon voittoprosentti 100

Kollien, sekä B- ja C-nuorten viime viikko piti sisällään yhteensä seitsemän ottelua. IFK:n kolmen vanhimman juniori-ikäluokan viikon voittoprosentiksi muodostui 100, kun Kollit voitti kolme ja B-, sekä C-nuoret viikon kaksi otteluaan. Kaikki seitsemän voittoa tulivat varsinaisella peliajalla.

C-nuoret SM-alkusarjan ykköslohkon voittoon

IFK:n C-nuoret ovat edenneet vakuuttavalla tavalla läpi syyskauden karsinnoista kohti vuodenvaihteen jälkeen käynnistyvää SM-sarjaa. Ensimmäisessä karsintavaiheessa IFK voitti karsintasarjan kakkoslohkon (10 ottelua, yhdeksän voittoa) ja nyt tuli ykkössija alkusarjan ykköslohkosta (14 ottelua, 12 voittoa). Kauden aikana joukkue on pelannut nyt 24 sarjaottelua ja voittanut niistä 21. Alkusarjan ykköslohkon viimeisissä otteluissa lauantaina SaiPa kaatui Paloheinässä pelatussa ottelussa murskalukemin 6-1 ja sunnuntaina Elisa Areenalla HPK joutui toteamaan IFK:n vahvan vireen, lopputulos isännille 3-2.

SaiPaa vastaan IFK ratkaisi voiton jo avauserän avauskympin aikana. 6:32-10:43 välisenä aikana reilussa neljässä minuutissa IFK onnistui maalinteossa peräti viisi kertaa! Jesper Henriksson viimeisteli maaleista kaksi ensimmäistä ja molemmat ylivoimalla. Jesse Salo laukoi kaksi seuraavaa ja viides maali kirjattiin Vilho Saariluoman (1+1) nimiin. Toisessa erässä SaiPa kavensi 5-1:een ja loppunumerot 6-1 laukoi Niko Torikka reilut kolme minuuttia ennen toista erätaukoa. Päätöserässä oli maaliton. Conrad Mölderin illan saldo IFK:n maalissa oli 30 torjuntaa, sekä syöttöpiste ottelun avausmaaliin.

Ottelu HPK:ta vastaan eteni tasaisissa merkeissä aina päätöserän loppuhetkille saakka. Vieraat iskivät avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta IFK tuli toisessa erässä tasoihin ja meni vielä ohikin ennen toista erätaukoa, kun maalinteossa onnistuivat Victor Ranger, sekä Lauri Kulmala. HPK:n 2-2 tasoitus nähtiin kolmannen erän alussa. Ottelu näytti jo vahvasti etenevän jatkoajalle, mutta sitten iski Kulmala illan toisella osumallaan vain 22 sekuntia ennen päätössummeria vieden IFK:n 3-2 johtoon ja lopulta voittoon. Molemmat Kulmalan maalit syötti Vilho Saariluoma ja voittomaalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin ottelussa 33 kertaa torjunut maalivahti Jere Huhtamaa.

Kahdeksan ottelun voittoputki

Kollien voittoputki sai jatkoa nuorten SM-Liigan viimeisellä täydellä otteluviikolla ennen joulutaukoa, kun joukkue voitti kaikki kolme otteluaan venyttäen voittoputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Kollit on saalistanut kahta vaille täyden pistesaaliin (22/24).

Keskiviikkona Kollit matkusti SaiPan vieraaksi. Ottelun viidestä maalista neljä ensimmäistä tehtiin ylivoimalla ja SaiPan 2-1 johtomaali toisessa erässä syntyi kahden miehen ylivoimalla. Ottelun avausmaalin avauserässä tehnyt ja johtoaseman toisessa erässä menettänyt Kollit kuittasi ottelun tasoihin reilut neljä minuuttia ennen toista erätaukoa ja päätöserässä Otto Vesikiven tekemä 3-2 maali ajassa 52:37 jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Nico Friman (1+1) ja Panu Mieho (1+1) olivat Kollien muut maalintekijät. Maalissa Christian Heljanko torjui 26 kertaa.

Lauantaina Kollit kohtasi kauden neljännessä Helsingin paikalliskamppailussa Hartwall Areenalla Jokerit. Kuluvan kauden paikalliskamppailuja ennen nyt pelattua ottelua voitoin 2-1 johtanut Jokerit karkasi avauserässä 2-0 johtoon, mutta Kollit nousivat toisen erän yhdellä ja päätöserän kahdella maalilla ensin tasoihin ja lopulta myös ohi. 3-2 voittomaalin iski Nico Friman tasavajaalla ajassa 46:23. Matias Jokinen laukoi Kollien tärkeän 1-2 kavennusmaalin toisessa erässä ja Panu Mieho 2-2 tasoituksen kolmannessa erässä. Miehon tasoitus- ja Frimanin voittomaalin välissä peli ehti vanhentua vain reilun minuutin verran. Christian Heljangolle kirjattiin tilastoihin 25 torjuntaa.

Sunnuntaina Kollit isännöi Elisa Areenalla KalPaa ja ottelun ratkaisu nähtiin jo avauserässä. Otto Vesikiven, Alex Leväsen (1+1) ja Jerry Miettusen maaleilla Kollit karkasi ennen ensimmäistä erätaukoa 3-1 johtoon. Toisessa erässä Nico Friman ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Markus Järvelä (1+2) kaunistelivat loppunumerot 5-1:een. Päätöserä oli maaliton. Frimanin kauden 16. maali syntyi alivoimalla rangaistuslaukauksella. Kollien sisäisen pistepörssin ykkösnimi on tehnyt kuluvalla kaudella yhteensä 35 tehopistettä (16+19) ja maaliputki on nyt kuuden ottelun mittainen. Patrik Virtanen maalissa torjui 33 KalPa-laukausta.

Myös B-nuoret voittoputkessa

B-nuorten SM-alkusarjan voitosta tiukasti kamppaileva IFK voitti viikon molemmat ottelunsa venyttäen voittoputken nyt kolmen ottelun mittaiseksi. Keskiviikkona kaatui Jokerit maalein 3-1 ja lauantaina vierailu Raumalla toi kolme pistettä 3-1 vierasvoiton myötä.

Jokereita vastaan IFK:n suurimmat sankarit olivat ottelussa 34 kertaa torjunut maalivahti Anton Ignatius, sekä kaksi maalia laukonut Oliver Felixson. Felixsonin ensimmäinen maali, ottelun 2-1 maali, syntyi toisen erän loppuvaiheilla reilu minuutti ennen toista erätaukoa jääden samalla myös ottelun voittomaaliksi. Päätösnumerot 3-1:een Felixson viimeisteli 33 sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin ja tähän maaliin syöttäjäksi merkittiin maalivahti Ignatius. IFK:n avausmaalin avauserässä laukoi Janne Hämäläinen, joka myös syötti Felixsonin tekemän voittomaalin.

Lukkoa vastaan Hämäläinen keräsi jälleen kaksi tehopistettä (1+1) ja molemmat ottelun avauserästä. Ensin Hämäläinen syötti Miro Heiskasen tekemän 1-0 maalin ajassa 16:03 ja pari minuuttia myöhemmin sama mies vei IFK:n 2-0 johtoon. Tuo osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Tino Martikainen kasvatti johdon 3-0:aan toisen erän lopussa. Lukon illan ainoa maali syntyi kolmannessa erässä. IFK:n maalissa Daniel Lebedeff urakoi 39 torjunnan verran.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Nico Friman 3+1 (32 ottelua, 16+19=35), Otto Vesikivi 2+1 (24, 4+3=7), Panu Mieho 2+1 (20, 7+12=19), Markus Järvelä 1+2 (13, 4+3=7), Matias Jokinen 1+2 (21, 3+5=8), Alex Levänen 1+1 (23, 3+7=10)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Janne Hämäläinen 2+2 (28 ottelua, 11+27=38), Oliver Felixson 2+0 (26, 8+15=23), Miro Heiskanen 1+0 (22, 3+10=13), Tino Martikainen 1+0 (19, 12+2=14)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Vilho Saariluoma 1+3 (5 ottelua, 1+3=4), Lauri Kulmala 2+1 (10, 10+5=15), Victor Ranger 1+2 (10, 2+2=4), Niko Viljanen 0+2 (1, 0+0=0), Jesper Henriksson 2+0 (10, 2+8=10), Jesse Salo 2+0 (10, 4+7=11)