logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Huomenna vastassa TPS – Miten IFK palautuu Ruotsin reissusta?

IFK ja TPS kohtaavat toisensa perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Turussa HK Areenalla pelattava matsi on molemmille joukkueille viikon toinen, sillä kummatkin pelasivat keskiviikkona CHL:ää. Pisteet menivät molemmissa matseissa naapurimaahan.

IFK pelasi keskiviikkona vieraissa Skellefteå AIK:ta vastaan. Tukkaan tuli 0-3, joten jengille jäi jotain hampaankoloon. Nappisuorituksella tiukasta ja kovatasoisesta matsista olisi voinut olla saatavissa pisteitä, mutta tällä kertaa IFK ei venynyt aivan parhaimpaansa.

– Eilisestä CHL-matsista tuli hyvä mittari ja jokaista matsia hyödynnetään. Sitä kautta pystyy kehittymään. Otetaan ne hyvät asiat keskiviikon pelistä messiin, missä onnistuttiin ja niissä petrataan, missä epäonnistuttiin, kertoi IFK:n keskushyökkääjä Teemu Ramstedt.

IFK palasi Ruotsista vasta aamuyöllä, mikä saattaa vaikuttaa vielä perjantain peliin valmistautumiseen. Unirytmin häiriintymistä pyrittiinkin välttämään torstain harjoittelun ja palautumisen suunnittelussa. Skellefteå oli selvästi kovin IFK:n tällä kaudella kohtaama vastustaja, joten jos sen matsin muistijälki on vahva vielä perjantai-iltana, IFK:n pitäisi heti alusta lähtien olla pelirytmissä hyvin kiinni.

Kuormitus on kova, sillä IFK on pelannut viime viikolla (su-la) neljä ottelua ja myös tämä viikko on kiireinen. Neljän päivän aikana matseja on kolme ja joukkue saa istua bussissa ja lentokoneessa ihan kiitettävän paljon. Ammattikiekkoilijalle matkustaminen on tosin tuttua puuhaa, eikä ainakaan Ramstedt usko sen häiritsevän valmistautumista.

– En usko, että reissaaminen tulee kauheasti vaikuttaa meidän pelaamiseen. Tänään meillä on ollut kevyt päivä ja jokainen vaan huoltaa itseänsä. Ladataan akut sitten ensi yönä. Reissaaminen ei saa olla tekosyy.

TPS on sarjataulukossa seitsemän pistettä IFK:ta jäljessä, mutta turkulaisjoukkue on voittanut kotonaan kaksi kolmesta matsista.

– TPS:llä on todella kova materiaali. He ovat saaneet kovan joukkueen kasaan tälle kaudelle, mutta vaikea sanoa siitä sen enempää, sillä itse en ole vielä kauheasti nähnyt minkä tyylistä lätkään he pelaavat. Mutta kyllähän (Kai) Suikkasen joukkue on ollut aina aktiivinen, eli moniin asioihin pitää olla valmis huomenna, ”Ramu” sanoi.

– Joukkue on todella hyvällä fiiliksellä kääntämässä kelkkaa takaisin voittojen tielle.

IFK:n kausi on käynnistynyt vahvasti ja vieraissakin peli on kulkenut Liigassa melko hyvin. Perjantai-iltana nähdään, tuovatko jätkät pisteet Turusta ihmisten ilmoille.

Kiekko tippuu jäähän kello 18.30 HK-areenalla. Matsia voit seurata ruutu.fi-palvelusta. Jos et ole tv:n äärellä, ruuvaa vanhasta Blaupunktistasi esiin Radio Helsingin taajuus 98,5 ja voit kuunnella matsin radioselostusta.

Seuraavan kerran Nordiksella pelataan lauantaina, jolloin IFK:n vieraaksi saapuu Rauman Lukko. Ottelu on kauden ensimmäinen perhepeli, johon voit skaffata flabat Lippupalvelusta. Lisätietoa perhepelin lipuista löydät täältä.

Näytä kaikki uutiset