logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Husso: Vain voittotilastolla on merkitystä

Ville Husson torjuntaprosentti alkukauden peleissä on huikea 94,92.

IFK:n maalivahti Ville Husso on seitsemän pelatun matsin jälkeen Liigan torjuntatilaston kärjen tuntumassa. Torjuntaprosentti on huikea 94,92 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,44. Kausi on vasta aluillaan, mutta jo nyt voi sanoa, että Husso jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi.

Reilun viikon aikana hän pelasi upeat nollapelit, ensin kotona Ässiä vastaan ja tiistaina hallitsevaa Suomen mestaria Oulun Kärppiä vastaan. Husso on itsekin katsellut tilastoja, mutta vain yhtä saraketta.

– Eniten minua kiinnostaa voittotilasto, se on tärkein. Omat tilastot eivät minua juurikaan kiinnosta, ”Hude” kertoo.

Ottelu Kärppiä vastaan päättyi rankkareiden jälkeen IFK:n 1-0-voittoon ja joukkue palasi Stadiin erittäin hyvällä fiiliksellä.

– Kaksi pistettä ja voitto tuli, joten olen tyytyväinen peliin ja etenkin joukkueen esitykseen. Kundit uhrautuivat ja pelasivat logolle.

Tiistain ottelu ratkesi vasta yhdeksännellä rankkarikierroksella, kun IFK:n Jasse Ikonen ampui kiekon yläpesään. Muut IFK:n onnistujat olivat Mika Partanen kahdesti ja Juuso Puustinen kerran. Kärpiltä Joonas Donskoi osui kaksi kertaa, mutta hänen kolme seuraavaa yritystään Husso torjui varmasti. Koppi tarttui, vaikka Husso ei ole rankkareita kovin paljon harjoitellut.

– Kauheasti ei tule treenattua itse rankkareita, mitä nyt muutamat rankut vedetään jäätreenien päätteeksi. Donskoista mä kuitenkin tiesin viime vuoden perusteella sen verran, että sillä on monta variaatiota rankkareissa, joten sellaisen kaverin kanssa pitää olla todella hereillä.

Seuraava kotimatsi on lauantaina, jolloin IFK:n vieraaksi saapuu savolaisjoukkue KalPa. Matsi alkaa kello 17.00 ja lippuja myy Lippupalvelu. Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 15.00.

Otteluun on myytävänä perhelippupaketteja, niistä löydät lisätietoa täältä.

Näytä kaikki uutiset