logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

“Hyökkäyksen vahvistaminen on mahdollista”

Iiro Pakarisen NHL-siirtoa osattiin odottaa, sillä nappiin menneiden MM-kisojen jälkeen IFK-hyökkääjän tiedettiin herättäneen kiinnostusta Pohjois-Amerikassa. Joonas Raskin hankinnalla osittain varauduttiin tähän, sillä hyvin kamppailevana rightin hyökkääjänä hänellä on paljon samankaltaisia ominaisuuksia kuin Pakarisella.

Pakarisen lähtö osoitti jälleen sen, että IFK:n kautta pelaajat pääsevät eteenpäin urallaan. Vuosi sitten lähtivät Pohjois-Amerikkaan Markus Granlund ja Ilari Melart ja nyt Pakarinen liittyy siihen kymmenien pelaajien joukkoon, jotka ovat lähteneet IFK:sta maailmalle.

– Olemme tietysti iloisia siitä, että IFK:n pelaaja pääsee urallaan eteenpäin. On vain hienoa, että olemme voineet jeesata Iiroa hänen urallaan ja toivotamme hänelle onnea matkaan. Iiro on viimeisen päälle ammattimies ja hän todella ansaitsee tämän sauman, kommentoi urheilujohtaja Tom Nybondas.

Pakarisen lähtö jättää IFK:n hyökkäyskalustoon aukon, joskin sitä viikko sitten jo paikkailtiin. Sopimuspelaajia on nyt 28, joista hyökkääjiä 17.

– Tämä mahdollisuus on aina olemassa ja se on luonnollista siirtymää jääkiekossa. Samalla se avaa muille pelaajille mahdollisuuksia nousta isompaan rooliin ja kehittyä pelaajana. On kyllä mahdollista, että vahvistamme joukkuetta, mutta nyt pitää arvioida tilanne rauhassa, päävalmentaja Antti Törmänen sanoo.

Myös Nybondas korostaa sitä, että nyt ei pidä hosua. Kauden alkuun on vielä paljon aikaa.

– Meillä on mahdollisuus vahvistaa hyökkäyksen kärkeä. Mutta kaikki ymmärtävät varmasti sen, että nyt ei välttämättä kannata rynnätä tekemään diiliä ensimmäisen vapaana olevan laitahyökkääjän kanssa, Nybondas sanoo.

– Täytyy pitää pää kylmänä ja seurata tarkkaan, mitä markkinoilla tapahtuu.

CHL-pelien alkuun on yli kaksi kuukautta aikaa. Siihen mennessä esimerkiksi NHL:n free agent -markkinat ovat hiljentyneet ja ilman NHL-sopimusta jääneet pelaajat alkavat tähyillä vaihtoehtoja Euroopassa.

– Katsotaan nyt rauhassa, miten tähän tilanteeseen reagoidaan. Tärkeintä on tehdä järkeviä päätöksiä ja jos päätämme vahvistaa joukkuetta vielä kesän aikana, pitää löytää kaveri, joka sopii meidän joukkueeseemme ja pelitapaamme, Törmänen sanoo.

Näytä kaikki uutiset