IFK nousi sarjakakkoseksi – KalPalle kyytiä

IFK-KalPa 4-3 (0-0, 1-2, 3-1)

Vuoden viimeinen matsi tuotti IFK:lle täyden pistepotin, kun joukkue voitti Nordiksella KalPan. 6725-päiselle yleisölle tarjoiltiin jännitystä viimeisille sekunneille asti, sillä KalPa jahtasi kiivaasti tasoitusmaalia ja pääsi lopussa vielä ylivoimalle. IFK kuitenkin kesti myllytyksen ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Matsissa nähtiin IFK:n tämän kauden tavaramerkki, eli nousu kolmannessa erässä tappioasemasta voittoon. Viime lauantaina joukkue kiri kahden maalin takaa tasoihin ja rankkarikisavoittoon Jyväskylässä ja nyt IFK kuitasi kolme pinnaa oltuaan toisen erän jälkeen tappiolla numeroin 1-2.

Maalittoman avauserän jälkeen IFK pääsi 1-0-johtoon Micke Åstenin maalilla. KalPa kuitenkin tasoitti pian Sami Mutasen osumalla ja meni alivoimalla johtoon Janne Kolehmaisen päästyä puolittaiseen läpiajoon.

Kolmannessa erässä IFK sai paremman otteen ja peli alkoi vyöryä kohti KalPan päätyä. Mika Partanen tasoitti 2-2:een upealla laukauksella yläpesään ajassa 42.55 ja puolitoista minuuttia myöhemmin Juuso Puustinen teki 3-2 rystylaukauksella pienestä kulmasta. Kahden maalin johtoon kotijoukkue pääsi ylivoimalla, kun Toni Söderholm syötti mestarillisesti Teemu Ramstedtin vapaaksi tekemään ottelun voittomaalin. KalPan Kolehmainen kavensi vielä ajassa 52.55, mutta IFK kesti lopun painostuksen.

IFK:N PALKITUT

Ravintola Mamma Rosa: Micke Åsten
Ravintola Vespa: Micke Åsten.

Seuraavan kerran IFK hyppää kaukaloon perjantaina, jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi SaiPa. Jännittävä ilta on luvassa silloinkin, joten käy Lippupalvelussa skaffaamassa liput. Ole messissä!