live
0-0

IFK:lle kitkerä kotitappio KalPaa vastaan

IFK-KalPa 3-4 vl. (0-2, 3-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Heti alussa kävi selväksi, että tulossa on kotijoukkueelle vaikea ilta. Luistin ei kulkenut samaan malliin kuin lauantaina, syötöt eivät napsahdelleet lapoihin ja huolellisuus puuttui kaikesta tekemisestä. Kapealla ja nuorella kokoonpanolla liikkeellä ollut KalPa sai timanttisen alun, kun joukkue siirtyi jo minuutin pelin jälkeen johtoon Joona Harjaman maalilla ja avauserän puolivälissä Kalle Kerman siirsi KalPan jo kahden maalin johtoon.

– Tämä ei ollut meidän jaloista kiinni. Se oli meidän päästä kiinni, sanoi joukkueen kapteenina toiminut Arttu Luttinen pelin jälkeen.

– KalPa tuli hyvin peliin ja kaksi melko helppoa maalia antoi otteen heille.

Toisessa erässä IFK sai hyvän vaihteen silmään ja näytti menevän menojaan. Luttinen kavensi erän alussa, Iiro Pakarinen teki tasoitusmaalin ajassa 31.44 ja minuuttia myöhemmin Roope Talajan ohjaus vei IFK:n johtoon. Kolmannessa erässä KalPa tuli kuitenkin tasoihin kyseenalaisin perustein IFK:lle tuomitun jäähyn aikana.

– Toisessa erässä pelasimme sellaista peliä, mitä meidän pitääkin ja mihin me pystymme. Olisi vain pitänyt jatkaa toisen erän opein, mutta aloimme turhaan vain puolustaa johtoa kolmannessa erässä, Luttinen harmitteli.

Jatkoajalla ei tehty maalia, joten ratkaisu venyi voittomaalikisaan. KalPalta onnistuivat maalinteossa Arttu Ilomäki ja Kasperi Kapanen, ja kun IFK:lta onnistui vain Juuso Puustinen, kaksi pistettä meni kuopiolaisille.

IFK:lle tuli tappion lisäksi huonoja uutisia sairastuvalta. Puolustajat Tuukka Mäkelä ja Daniel Fernholm sekä hyökkääjä Thomas Nykopp joutuivat jättämään pelin kesken loukkaantumisten takia. Mäkelän ja Fernholmin tilanne selviää tarkempien tutkimusten jälkeen, Nykoppin loukkaantuminen todettiin lieväksi.

IFK pelaa seuraavan kerran torstaina, kun Nordikselle saapuu vieraaksi Tampereen Ilves.

– Siihen peliin pitää parantaa todella paljon. Matseja on niin vähän jäljellä, että emme voi enää antaa erien ja pelien mennä tällä lailla ohi, Luttinen sanoi.

KalPa-pelin tilastot

Näytä kaikki uutiset