logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK:lle taisteluvoitto – Zaborsky ratkaisi jatkoajalla

IFK-Lukko (1-0, 2-2, 1-2, 1-0)

IFK jatkoi lauantai-iltana kotivoittojen putkeaan. Värikäs ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jossa ratkaisijaksi nousi IFK:n Tomas Zaborsky. Mainiosti pelannut puolustaja Daniel Grillfors (0+3) antoi nappisyötön jatkoajan ensimmäisillä sekunneilla Lukon maalille ja Zaborsky ohjasi kauden ensimmäisen Liigamaalinsa. IFK on pelannut Liigassa neljä kotipeliä ja joukkue on voittanut ne kaikki.

IFK siirtyi avauserässä kahden miehen ylivoimalla 1-0-johtoon, kun Lauri Taipalus latasi tarkan rannevedon tolpan viereen. Se oli ”Laten” ensimmäinen Liigamaali IFK:n paidassa. Lukko tasoitti toisen erän puolivälissä, mutta pian Sami Blomqvist iski kauden avausmaalinsa ja IFK oli johdossa. Teemu Ramstedt ujutti alivoimalla numerot 3-1:een, mutta toisen erän lopussa ex-IFK Jerry Ahtola toi Lukon maalin päähän.

Kova kuormitus näkyi molempien joukkueiden pelissä. Kovaa oli myös peli IFK:n maalin edustalla. Lukko ajoi häikäilemättömästi Ville Husson päälle monta kertaa, mutta kertaakaan dumarin pilli ei soinut.

Kolmannessa erässä Lukko pääsi pyörittämään ylivoimapeliään tehokkaasti. Vierasjoukkue nousi ensin tasoihin ja vielä johtoon. Arttu Luttinen tasoitti neljä minuuttia ennen loppua Grillforsin erinomaisesta esityöstä.

Ottelun tilastot

Seuraavan kerran IFK hyppää kaukaloon tiistaina Oulussa. Nordiksella pelataan seuraavan kerran ensi lauantaina, kun IFK:n vieraaksi saapuu KalPa.

Näytä kaikki uutiset