IFK:lle tappio lauantain kotipelissä

IFK-SaiPa 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)

Loppuunmyydyllä Nordiksella nähtiin mielenkiintoinen kamppailu kun SaiPa oli saapunut Stadiin vierailulle. SaiPa oli voittanut tällä kaudella joukkueiden kaikki aiemmat kohtaamiset ja IFK:lla oli tänään mahdollisuus tasata tilejä. Kärkipelaajien loukkaantumisista kärsinyt kotijoukkue ei kuitenkaan saanut parastaan irti ja pisteet matkasivat tälläkin kertaa Lappeenrantaan.

IFK:n lähtö otteluun oli vahva ja joukkue sai heti alkuun luotua painetta SaiPan päätyyn. Vajaan yhdentoista minuutin pelin jälkeen IFK pääsi ylivoimalle. Heti ensimmäisestä aloituksesta Jason DeSantis sai Iiro Pakarisen syötön lapaan ja ampui siniviivalta lämärin maaliin.

Vahvalla jalalla tänään liikkeellä ollut SaiPa sai pelin juonesta kiinni ja hallitsi alun jälkeen ottelutapahtumia. Toisessa erässä tilanne oli jo 1-3, ja vaikka Ville Peltonen antoikin vielä kotiyleisölle toivoa ajamalla isännän ottein maalille ja tekemällä 2-3-kavennuksen erän loppuun, sitä lähemmäs SaiPaa ei IFK tänään päässyt.

Kolmas erä ei tuottanut toivottua tulosta kovasta yrityksestä huolimatta ja lopulta SaiPa vei ottelun lukemin 5-2.

Ottelun aikana nähtiin jälleen kerran myös paljon puhuttanut tuomio, kun Ville Husson päälle ajanut SaiPan Stefano Giliati ei saanut rangaistusta estämisestä. Maalivahtiaan puolustanut Daniel Fernholm taas joutui tämän tilanteen jälkimainingeista jäähypenkille, poikittaisesta mailasta. Jäähyn aikana SaiPa siirtyi ottelussa 2-1-johtoon ja loppu on historiaa. Kapteeni Ville Peltonen kertoi ottelun jälkeen tuomareiden myöntäneen tämän vihellyksen virheeksi.

Seuraavan kerran IFK pelaa himassa ensi viikon torstaina kun se kohtaa Bluesin. Odotettavissa on siis jälleen hyvä kamppailu torstai-illan viihteeksi.