logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

IFK:lle upea voitto Oulussa – Luttinen, Partanen ja Leino loistivat

Kärpät-IFK 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Liigakauden ensimmäinen vieraspelireissu tuotti täyden pistepotin, kun taktisesti erittäin hyvän matsin pelannut IFK kaatoi Kärpät 4-1. Robert Leino teki kaksi maalia, Mika Partanen ja Arttu Luttinen yhden mieheen.

IFK:n riveissä oli sunnuntain matsissa pelkkiä sankareita. Suurimmat olivat maalivahti Ville Husso, kahden maalin Leino, todennäköisesti kauden toistaiseksi hienoimman byyrin tehnyt Partanen ja C-kirjainta rinnassaan kantanut Luttinen, jolle matsi oli uran 600. Liigassa.

– Se oli meiltä tasapainoinen esitys. Noudatimme suunnitelmaa täydet 60 minuuttia ja emme antaneet vastustajalle saumoja, Luttinen kertoi.

– Se oli tärkeää, että voitimme myös erikoistilanteet. Maalit menivät ylivoimalla 2-1, sillä osa-alueella pitää olla tehokas.

Kärppien ainoa syntyi ylivoimalla avauserässä hyvin epäselvässä tilanteessa, mitä ei jostain syystä tuomittu potkumaaliksi. Se ei ratkaissut mitään, mutta aiheutti ihmetystä IFK-leirissä, sillä potkumaaleihin liittyviä sääntöjä piti kiristää tälle kaudelle.

– Jos kiekko muuttaa selkeästi suuntaa luistimesta, maalia ei pitäisi hyväksyä. Ja tuossa tilanteessa kiekko olisi mennyt suunnilleen meidän siniviivan suuntaan ilman Humlin luistinta, Luttinen ihmetteli.

Luttiselle sunnuntain matsi oli juhlahetki, mutta kuitenkin vain yksi peli muiden joukossa.

– Pelit jatkuvat, mutta tietysti on saanut tehdä kovasti töitä tähänkin pelimäärään päästäkseen.

Ottelun tilastot

IFK pelaa seuraavan kerran jo ylihuomenna tiistaina, kun Nordikselle saapuu Liiganousija Sport. Vaasalaisjoukkue pelasi lauantaina kotonaan melkoisessa hurmoksessa ja pieksi kovin odotuksin kauteen lähteneen TPS:n 4-1. Lippuja matsiin myydään Lippupalvelussa. Ei muuta kuin flabat fikkaan ja Nordikselle.

Näytä kaikki uutiset