IFK:lle voitto kauden avauspelissä

IFK-Blues 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Kauniaisten jäähallin katsomo oli keskiviikkoiltana täynnä, kun IFK avasi pelikautensa. Matsi päättyi IFK:n niukkaan 3-2-voittoon. Maalintekijät olivat Jasse Ikonen, Lauri Taipalus ja Juuso Puustinen.

IFK oli liikkeellä pirteällä jalalla ja hallitsi ottelua Bluesin lyhyitä painostusjaksoja lukuun ottamatta. IFK pelasi maltilla, pääsi omasta päädystä hyvin liikkeelle ja loi varsinkin ylivoimalla paljon maalipaikkoja.

Ikonen iski ensimmäisessä erässä paluukiekosta IFK:n kauden ensimmäisen maalin. Blues tasoitti Kim Hirschovitsin ohjauksella toisessa erässä, mutta Taipalus ampui pian IFK:n ylivoimalla johtoon. Puustinen vei kotijoukkueen kolmannen erän alussa kahden maalin karkumatkalle. Bluesin Kai Kantola kavensi kolme minuuttia ennen loppua ja pelasi viimeisen minuutin kuudella kolmea vastaan, mutta IFK kesti paineen erinomaisesti pelanneen maalivahti Ville Husson johdolla.

Ottelu pelattiin IFK:n yhteistyöseuran GrIFK:n kotihallissa Kauniaisissa. Ottelun järjestelyt toimivat erinomaisesti ja hallissa oli koko matsin ajan erittäin hyvä tunnelma.

IFK:lta oli pelistä sivussa kourallinen pelaajia. Kolhujen takia sivussa olivat puolustajat Otto Honkaheimo, Yohann Auvitu ja Julius Nyqvist sekä hyökkääjä Thomas Nykopp. Perheenlisäystä lähipäivinä odottava sentteri Corey Elkins on edelleen Pohjois-Amerikassa.

Seuraavan kerran IFK pelaa reilun viikon kuluttua perjantaina Kuopion turnauksessa KalPaa vastaan. Kotikaukalossa IFK pelaa seuraavan kerran torstaina 4.9., kun joukkue isännöi Nordiksella saksalaisseura Krefeldiä.

Näytä kaikki uutiset