IFK:n syyskausi huipentui voittoon

IFK-Sport 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Kahden rästiottelun alkuviikko tuotti IFK:lle täyden pistepotin tyylipuhtailla esityksillä. Maanantaina Ilves kaatui Nordiksella 6-2 ja tiistaina oli Sportin vuoro lähteä tyhjin käsin kotiin. Hyvin liikkunut IFK pyöritteli vaasalaisista hienon 4-1-voiton.

Ylivoimapeli oli jälleen hyvässä tikissä ja avauserän kolmannella minuutilla Juuso Puustinen ampui IFK:n johtoon. Toisessa erässä Sami Blomqvist vei kotijoukkueen 2-0-johtoon ja Arttu Luttinen ampui IFK:n illan toisen ylivoimamaalin ajassa 32.58. Luttinen keräsi tämän viikon kahdessa pelissä tehot 4+2=6. Tehopiste oli Luttiselle hänen Liigauransa 300. ja maali oli IFK:n tämän kauden sadas. IFK on nyt tehnyt eniten maaleja Liigassa.

Sportin Matt Generous kavensi minuuttia myöhemmin, mutta enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Kolmannen erän alussa IFK:n kultakypärä Tomas Zaborsky täräytti illan hienoimman maalin ja samalla loppunumerot 4-1. Zaborsky (1+1) ja Puustinen (1+1) olivat IFK:n illan parhaat pistemiehet. Zaborsky nousi Liigan pistepörssissä neljännelle sijalle tehoillaan 7+23=30. Hän on kahden pinnan päässä ykkösenä olevasta JYPinEric Perrinistä.

Liiga hiljeni nyt vajaan kahden viikon joulutauolle. Nordiksella pelataan seuraavan kerran tiistaina 30.12., kun vieraaksi saapuu KalPa. Lippuja matsiin voit ostaa Lippupalvelusta.

Käy sitä odotellessa HIFK Shopin sivuilla skaffaamassa Stadin siisteimmät joululahjat, vaikkapa setti, jossa on kaksi lippua IFK:n peliin ja pipo, lapaset tai kaulaliina.