logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Katseet kohti perjantaita – ”Eilinen antoi itseluottamusta”

CHL-jatkopaikan tiistaina varmistanut IFK kohtaa perjantaina Nordiksella TPS:n.

Tiukaksi se meni, mutta Skellefteå kaatui tiistaina Nordiksella ja IFK nappasi CHL:n pudotuspeleihin pääsemiseen tarvitsemansa sarjapisteet. Savotta oli kova, sillä vastassa oli kaksi Ruotsin mestaruutta peräkkäin voittanut joukkue, joka on nytkin SHL:n sarjataulukon ykkönen.

Jengi veti keskiviikkona palauttavan treenin hyvällä fiiliksellä. Takana oli kauden ensimmäinen matsi, jossa oli todellinen tulospanos ja joukkue selviytyi haasteesta erittäin hyvin. Katseet pitää kuitenkin suunnata saman tien eteenpäin, sillä perjantaina jatkuu Liiga ja vastaan tulee nousukuntoinen TPS.

IFK:n parhaimmistoon koko kauden ajan kuulunut nelosketjun sentteri Thomas Nykopp odottaa jo perjantain matsia.

– Tiistain matsi antaa meille itseluottamusta, kun pärjäsimme noin kovaa joukkuetta vastaan. Se oli meiltä erittäin hyvä peli, Nykopp sanoo.

CHL on tuonut joukkueen arkeen muutakin uutta kuin muutaman vieraspelimatkan. Vastustajat ovat hvyin erilaisia kuin kotoisen Liigan jengit, joten omaa pelaamista pitää hienosäätää normaalia enemmän.

– Nämä ovat aika erilaisia matseja kuin Liigassa. Jokin ruotsalainen joukkue voi pelata ihan erilaista jääkiekkoa kuin täällä. Tutkimme tarkkaan Skellefteån pelaamista ja pystyimme vastaamaan heidän vahvuuksiinsa.

– Perjantain matsissa on varmasti enemmän kamppailua kuin tiistaina. Pelasimme kaksi viikkoa sitten TPS:aa vastaan vieraissa ja he olivat silloin todella hyviä.

Nykopp aloitti syyskuussa kolmannen kautensa IFK:n liigajoukkueessa. Kahdeksassa matsissa on syntynyt tehot 2+4=6, mutta pisteitäkin tärkeämpää on ollut vaihdosta toiseen nähty joukkueen puolesta taisteleminen.

– Alkukaudessa on ollut paljon hyvää koko jengillä. Paljon on parantamista, mutta jokaisessa pelissä on ollut jotain positiivista.

IFK:n tuore vahvistus Nikolai Goldobin on torstaina ensimmäistä kertaa mukana joukkueen harjoituksissa. Hän saattaa olla kokoonpanossa jo perjantain kotipelissä.

Lippuja matsiin myy Lippupalvelu.

Näytä kaikki uutiset