Kristian Vesalainen Suomen maalitykkinä Kanadan turnauksessa.

IFK:n juniorien viikkokatsaus sekä Miro Saarelaisen haastattelu.

Kristian Vesalainen Suomen maalitykkinä Kanadan turnauksessa

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelasi marraskuun ensimmäisellä viikolla Kanadassa ja Sarnian kaupungissa, missä järjestettiin perinteinen kuuden maan World Hockey Challenge-turnaus. Joukkueita mukana oli yhteensä kahdeksan, kun isäntämaa Kanada osallistui kolmella eri kokoonpanolla. Seitsemän päivän aikana pikkuleijonat pelasivat kuusi ottelua voittaen niistä kolme ja häviten kolme.

IFK:n B-nuorten joukkueesta kolme pelaajaa edusti turnauksessa Suomea: puolustaja Oliver Felixson, sekä hyökkääjät Kristian Vesalainen ja Juha Jääskä. Koko IFK-trio kirjautti turnauksessa nimensä tehopisteille ja heistä tehokkain oli Vesalainen, jonka ehdoton huippuhetki osui puolivälieräotteluun Slovakiaa vastaan. Vesalainen laukoi ottelussa kolme maalia hieman alle 26 minuutissa mukaan lukien ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman avauserässä. Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueelle selviytyminen Kanadan turnauksen välieriin oli varsin harvinaista herkkua sillä edellisen kerran tämä tapahtui vuonna 1995.

Välierässä Venäjä ja pronssiottelussa Ruotsi kaatoivat Suomen ja näin pikkuleijonien loppusijoitukseksi tuli neljäs. Vesalaisen kuuden ottelun tehopisteet 3+2=5 toivat Suomen joukkueen sisäisen maalipörssin jaetun kärkisijan ja sisäisessä pistepörssissä sijoitus oli toinen. Alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Kanadan White-joukkuetta vastaan ottelun voittomaaliin esityön tehneet Felixson ja Jääskä pelasivat Vesalaisen tavoin turnauksessa kaikki Suomen kuusi ottelua ja molempien tehopisteet näyttivät lukemia 0+2=2.

Kollien trio maajoukkueen matkassa Ruotsissa

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelasi neljän maan turnauksessa Ruotsissa yhdessä isäntämaan, Sveitsin, sekä Yhdysvaltojen kanssa. Kolleista Suomen joukkueessa nähtiin puolustaja Juho Rautanen, hyökkääjä Sami Tavernier sekä maalivahti Christian Heljanko. Suomi hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan Yhdysvalloille ja Ruotsille, mutta voitto viimeisessä ottelussa Sveitsistä toi pronssia. Kollien triosta Tavernier (tehot 0+1) ja Rautanen (0+0) pelasivat kaikki kolme ottelua, maalivahti Heljanko esiintyi puolestaan tolppien välissä lauantain jatkoaikatappioon päättyneessä Ruotsi-pelissä (28/34 torjuntaa)

C-nuorten voittoputki katkesi Espoossa

IFK:n C-nuorten SM-karsintasarjassa käynnistynyt ja aina SM-alkusarjan avauskierrokselle asti venynyt yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi SM-alkusarjan toisessa ottelussa, kun joukkue kärsi perjantaina 3-6 vierastappion Blues-Akatemialle. Kotijoukkue johti ottelua kolmannen erän alussa jo 0-5, mutta sitten käynnistyi IFK:n kiri. Sen pääarkkitehteinä toimi Onni Nokkosmäen (1+1) johtama ykkösketju laidoillaan Lauri Kulmala (1+1), sekä Atte Huhtala (0+2). Ketju viimeisteli kaksi maalia hieman alle puolessatoista minuutissa tuoden vierasjoukkueen kolmen maalin päähän. Teemu Enbergin 3-5 kavennusmaali kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa nosti vielä IFK:n toiveita, mutta Blues-Akatemian illan kuudes osuma vain pari minuuttia myöhemmin oli lopullinen sinetti vierasjoukkueen voittohaaveille. Daniel Lebedeff IFK:n maalissa torjui 32 kertaa.

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kulmala 1+1 (2 ottelua, 1+1=2), Onni Nokkosmäki 1+1 (2, 2+1=3), Atte Huhtala 0+2 (2, 2+2=4), Teemu Enberg 1+0 (2, 1+0=1).

Tämän viikon ottelut:

Kollit: ke 12.11. klo 19:00 Tappara-Kollit, la 15.11. klo 17:00 Kollit-Pelicans

B-nuoret: ke 12.11. klo 19:15 KooKoo-IFK, la 15.11. klo 13:00 Tappara-IFK, su 16.11. klo 15:20 IFK-HPK

C-nuoret: ke 12.11. klo 19:20 IFK-Blues-Akatemia, la 15.11. klo 13:20 IFK-KalPa, su 16.11. klo 13:45 SaiPa-IFK

Teksti: Jari Hotti