logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Nybondas: Kilpailu huippupelaajista on kovaa

Urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi aamun siirtouutisia hifk.fi-toimitukselle.

Tomppa, laitahyökkääjä Tomas Zaborsky siirtyy vuoden sopimuksella IFK:hon. Oliko kova savotta saada tuon kaliiperin pelaaja Suomeen?

– Kansainvälinen kilpailu huippupelaajista on erittäin kovaa. Itse neuvottelut olivat kyllä varsin tavanomaiset sen jälkeen, kun pelaaja oli tehnyt valintansa. Tuon valinnan tekemisessä meni tietysti oma aikansa, niin kuin huippupelaajien kohdalla nykyään menee.

Millainen tilanne pelaajamarkkinoilla oli keväällä ja kesällä?

– Kyllä pelaajia markkinoilla oli. Eri asia on, ketkä heistä valitsevat Suomen, kun fyrkkaa tuntuu olevan tarjolla lähes kaikissa ilmansuunnissa.

IFK julkisti tänään myös Eemeli Heikkisen kolmevuotisen sopimuksen. Minkälainen pelaaja hän on?

– Hän on isokokoinen, hyvin puolustava rightin pakki, jolla vaikuttaa olevan edellytyksiä pelata tätä peliä. Haluamme nähdä, mihin laadukas ja määrätietoinen harjoittelu hänen kohdallaan johtaa. Siksi teimme hänen kanssaan pidemmän sopimuksen, niin kuin yleensä näiden nuorten kohdalla, joissa näemme tulevaisuutta.

Kuinka valmis joukkueen rosteri on nyt?

– En osaa vastata tuohon. Aika näyttää, mutta meillä on erittäin hyviä palasia kasassa. Arvioimme joukkuetta ja pelaajia nyt hieman pidemmällä perspektiivillä. Tämä sisältää sen, että annamme tilaa valmennukselle ja kasvulle. Kun pelaajamarkkinoilla on tiettyjä haasteita, on kehitettävä pelaajia itse. Olen vakuuttunut siitä, että moni nuori pelaajamme ottaa harppauksia eteenpäin, kunhan heille annetaan aito mahdollisuus. Pienet vastoinkäymiset tai takaiskut eivät tätä muuta.

Mitä mieltä olet joukkueen puolustuksesta?

– Yleisesti ottaen puolustuksemme on pelaava ja hyvin liikkuva. Kunhan saamme kaikki sairastuvalta takaisin, on meillä kasassa kelpo pakkikalusto. Siinä on kokemusta ja erinomaisia nuoria pelaajia, kuten Miihkali Teppo, Julius Nyqvist, Juha Tarkkanen ja vähän pidemmällä tähtäimellä Sebastian Moberg, Eemeli Heikkinen ja Miro Karjalainen.

Minkälainen hyökkäyskalusto meillä on koossa?

– Erinomainen. Sentterit eivät lopu kesken ja laidoilta löytyy vauhtia, suoraviivaisuutta, taklausvoimaa ja maalintekovoimaa. Tähän pätee sama juttu kuin pakistoon: odotamme paljon nuorilta hyökkääjiltämme, joihin kuuluvat Mika Partanen, Toni Leinonen, Thomas Nykopp, Robert Leino ja kumppanit. Kunhan Corey Elkins vielä tulee tonteille, meillä on kova skaba myös sentteriosastolla. Olen erittäin iloinen Matti Kuparisen paluusta. Kuten muistamme, ei Kupru pelannut viime kaudella käytännössä yhtään, mutta nyt hän alkaa näyttää siltä huippupelaajalta, joka oli vuosien ajan Ässien kippari ja pari kautta sitten KalPan ykkössentteri, which is nice.

Näytä kaikki uutiset