logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Nybondas: Vastuu virheistä on minun

IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas vastaa hifk.fi-toimituksen kysymyksiin.

Mitkä asiat johtivat mielestäsi siihen, että IFK:n kausi päättyi jo tässä vaiheessa?

– Alkuun haluan onnitella Pelicansia jatkopaikasta ja kiittää meidän pelaajia ja valmentajia sekä erityisesti kaikkia IFK:n kannattajia, jotka vaikeinakin aikoina ovat tukeneet meitä.

– Kun pohditaan tappion syitä, on ehkä syytä erottaa kaksi asiaa toisistaan. Ensinnäkin se, että pelasimme kaksi ottelua Pelicansia vastaan, joissa emme ihan päässeet optimitasolle, jos verrataan esityksiä esimerkiksi viikon takaiseen JYP-otteluun. Hävisimme pienimmällä mahdollisella marginaalilla ja on tietysti kova pettymys päättää kausi tähän, mutta jos teemme yhden maalin reiluun seitsemään erään, on vaikea voittaa. Tätä on vaikea niellä ja harmittaa erityisesti pelaajiemme puolesta, jotka laittoivat itsensä likoon. Yrityksen puutteeseen emme kaatuneet.

– Toinen asia on se, miten olemme ajautuneet tähän. Sen taustalla on vääriä valintoja ja virheellisiä strategiapäätöksiä. Näistä vastuun kannan yksinomaan minä. Päätöksentekoon ja keskusteluun on toki osallistunut muitakin, mutta ne ovat minun päätöksiäni ja vastuu on minun. Bisneksen luonteeseen kuuluu ottaa riskejä ja joskus tehdä virheitä – se on väistämätöntä ja virheitä tulee jatkossakin. Mutta näistä pitää ottaa opiksi, eikä tehdä samoja virheitä uudestaan.

Minkälainen fiilis jäi kaudesta?

– Suuri pettymys, luonnollisesti. Meidän tavoitteemme oli jatkaa pelejä pitkälle kevääseen, mutta epäonnistuimme siinä. Olen pahoillani koko IFK-perheen puolesta. Erityisen pahoillani olen meidän pelaajiemme puolesta. Meillä oli kasassa hyvä joukkue, mutta aika loppui kesken.

– Ymmärrän kannattajien pettymyksen ja turhautumisen. Heillä on siihen täysi oikeus, koska valitettavasti me emme ole pystyneet vastaamaan odotuksiin. Sen voin vakuuttaa, että me olemme itse vähintään yhtä pettyneitä.

Harri Rindell tuli IFK:n päävalmentajaksi juuri ennen Talviklassikkoa. Oliko oikea ratkaisu vaihtaa valmentajaa helmikuun lopussa?

– Me seisomme sen päätöksen takana, jonka teimme.

Oliko Rindell oikea valinta päävalmentajaksi?

– Oli ehdottomasti.

Olisiko pitänyt vaihtaa valmentajaa aiemmin?

– Tuo olisi jossittelua, enkä halua lähteä siihen.

Miltä IFK:n tulevaisuus näyttää?

– Jonkin loppu on aina jonkin toisen alku. Se on selvää, että me emme voi nyt yrittää ostaa mitään pikavoittoa. Meidän täytyy rakentaa pala kerrallaan tämä homma kuntoon. Ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Siitä kerromme tarkemmin myöhemmin keväällä.

– Rakennamme nyt pohjaa monivuotiselle jaksolle, jonka aikana me nousemme takaisin huipulle. Tiedän, että pettymys on meillä kaikilla päällimmäinen tunne ja että kannattajien usko on koetuksella. Mutta me nousemme täältä ja siihen IFK tarvitsee kannattajien tukea.

Mitä positiivista tästä kaudesta jäi mieleen?

– Se oli yksi ilonaiheista ja merkittävä asia meidän tulevaisuutemme kannalta, että moni IFK:n oma kasvatti raivasi kovalla työnteolla itselleen paikan pelaavassa kokoonpanossa. Näitä pelaajia ovat Ville Husso, Miihkali Teppo, Mika Partanen, Thomas Nykopp ja Julius Nyqvist.

Näytä kaikki uutiset