logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

”Olemme iloisia, että Keränen valitsi IFK:n”

Urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi uusia pelaajahankintoja hifk.fi-toimitukselle.

Tomppa, tänään julkaistiin kuusi uutta pelaajasopimusta. IFK:n ensi kauden joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Michael Keränen, Matti Lamberg ja Sami Blomqvist, puolustajat Lauri Taipalus ja Yohann Auvitu sekä maalivahti Kevin Lankinen. Minkälaisilla kriteereillä on uusia pelaajia hankittu?

– Olemme painottaneet hankinnoissa urheilullisuutta, asennetta sekä henkistä ja fyysistä kovuutta, unohtamatta taitoa ja nopeutta. Olemme etsineet joukkueeseen pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja päästä urallaan eteenpäin.

Michael Keräsen sopimus julkaistiin tänään, samana päivänä kun hänet palkittiin Kultaisella Kypärällä. Oliko Keräsestä kovaa kilpailua?

– Mitä paremmasta pelaajasta on kyse, sen kovempaa on kilpailu. Olemme iloisia, että hän valitsi IFK:n.

Onko Keräsen sopimuksessa ulkomaille siirtymisen sallivaa pykälää?

– Keränen, niin kuin kaikki suomalaiset pelaajat, voi tietysti siirtyä Pohjois-Amerikkaan. KHL-siirron mahdollistavaa pykälää hänen sopimuksessaan ei ole. Eli itä ei ole vaihtoehto.

IFK lähtee ensi kauteen kahdella nuorella maalivahdilla. Ville Husso ja Kevin Lankinen ovat molemmat 19-vuotiaita. Onko tämä riski?

– Ikä sinänsä ei ole riski. Husso osoitti tasonsa viime kaudella ja pystyi erittäin hyviin suorituksiin vaikeissa tilanteissa ja kovissa paineissa. Hän on edelleen kehittyvä maalivahti, kuten myös Lankinen, joka oli viime kaudella A-nuorten SM-liigan paras maalivahti ja sarjan All Stars -kentällisen veskari.

Vahvistetaanko joukkuetta vielä?

– Kyllä. Seuraavien sopimusten julkistamisen aikataulua en voi sanoa tässä vaiheessa tarkemmin.

Aiemmin keväällä puhuimme siitä, että nyt rakennetaan joukkueelle uutta ydintä. Sopivatko nämä pelaajahankinnat tähän suunnitelmaan?

– Kyllä. He ovat juuri oikean ikäisiä ja useimmat ovat sitoutuneet pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi kaudeksi.

Miten rakennustyö vaikuttaa joukkueen välittömiin urheilullisiin tavoitteisiin?

– Meillä ei ole syytä tinkiä tavoitteista, mutta ymmärrämme, että vahva joukkue syntyy ainoastaan ajan myötä. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jotka eivät missään nimessä ole valmiita, mutta ainoa keino kehittää heitä on antaa heille vastuuta ja maileja. Valmennukselle ja kehitykselle on annettava tilaa ja aikaa.

Millaista jääkiekkoa IFK pelaa ensi kaudella?

– Olemme työteliäitä ja haastamme muut joukkueet. Pyrimme nopeuteen ja suoraviivaisuuteen. Olemme kovia tarvittaessa ja taidolla ratkaisemme pelejä.

Näytä kaikki uutiset