logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Pakarinen: MM-turnaus oli yksi urani huippuhetkistä

IFK:n Iiro Pakarinen oli yksi Leijonien sankareista MM-kisoissa.

Lopullinen läpimurto Liigan eliittihyökkääjien joukkoon tapahtui jo viime kaudella, mutta sunnuntaina päättyneessä MM-turnauksessa Iiro Pakarinen nousi koko kansan sankariksi.

Kaksi voittomaalia tärkeissä peleissä olivat kova työnäyte IFK-hyökkääjältä. Hän ampui kylmähermoisesti ratkaisumaalin Sveitsi-matsin rankkarikisassa ja kolme minuuttia ennen päätössummeria puolivälierässä Kanadaa vastaan.

Heti torstaisen Kanada-ottelun jälkeen IFK:n Facebook-sivulle laitettu Pakarisen kuva asiaan kuuluvan saatetekstin kera lähti leviämään vauhdilla. Perjantai-iltapäivään mennessä päivityksen oli nähnyt yli 170 000 Facebook-käyttäjää.

Pakariselle MM-turnaus oli uran ensimmäinen ja sitä jäi käteen hopeamitalin lisäksi hienoja muistoja.

– Se oli huikea kokemus. Oli urani huippuhetkiä päästä pelaamaan MM-kisat ja vielä MM-finaalikin, Pakarinen kertoo.

Pakarisen sopimus IFK:n kanssa jatkuu kaksi seuraavaa vuotta. Nyt hän viettää erittäin hyvin ansaittua lomaa. MM-kisoissa hänen tehopistesaldonsa oli kymmenessä ottelussa 3+0=3 ja tehopörssissä hän oli joukkueen ykkönen lukemalla +8.

Leijonien MM-taival alkoi hyvin nihkeästi, mutta loppua kohti ryhmästä alkoi kuoriutua joukkue isolla j:llä. Resepti oli hyvin yksinkertainen: usko omaan tekemiseen.

– Alku oli meille vaikea, mutta uskoimme omaan juttuumme. Joukkue tiivistyi tosi paljon kisojen aikana ja sieltä se homma alkoi sitten toimia.

– Se oli menestyksen kannalta tärkeintä, että sellaiset perinteiset suomalaiset vahvuudet tulivat esiin turnauksen aikana, Pakarinen kertoo.

Näytä kaikki uutiset