Peltonen ja Fernholm kaatoivat Ilveksen

Ilves – IFK 1-5 (1-2, 0-1,0-2)

IFK jatkoi tiistaina Hakametsässä siitä, mihin se lauantaina kotonaan jäi. Ässät-matsin huikea lopetus kantoi Ilvestä vastaan ja joukkue teki heti kärkeen kaksi maalia. Maalitehtailun aloitti ensimmäisessä vaihdossaan Iiro Pakarinen, joka pääsi naattimaan Jasse Ikosen karvauksen jälkeen. Kolmen minuutin kohdalla punalamppu paloi viimeisen kerran Ilves-vahti Ville Kolppasen selän takana, kun Ville Peltonen ryösti kiekon maalin takana ja petasi paikan János Harille. Unkarilaishyökkääjä kiitti paikasta kokoonpanossa sivaltamalla taululle 0–2-lukemat. Game over.

Ilves vaihtoi maalivahtia ja tuli hetkeksi peliin mukaan kaventamalla 12 minuutin kohdalla näyttävällä ylivoimakuviolla, mutta voitossa se ei ollut missään vaiheessa kiinni. IFK-vahti Ville Husso napsi kiekot varmasti hanskaansa ja kirjasi ottelussa yhteensä 31 torjuntaa.

Ilves pelasi kovaa ja rehdisti, pientä miinusta tuli helpoista kaatumisista, jotka eivät liigapeleihin kuulu. Pelin erikoisuutena oli Ilves-luotsi Tuomas Tuokkolan rohkea taktiikka ottelun lopussa. Daniel Fernholm ja Corey Elkins olivat tehneet Peltosen syötöistä tilanteeksi jo 1–4, kun Tuokkola päätti hakea kavennusta kuudella kenttäpelaajalla viimeisen 7 minuutin ajan!

Tämä toi säpinää IFK-päätyyn ja joukkue joutui todenteolla puolustamaan johtoasemaansa. Kiekko kävi ylärimassa ja tolpassa, kunnes Fernholm päätti kotijoukkueen pyristelyt tekemällä omasta päästä loppulukemat 1-5. Illan maalit olivat Fernholmin ensimmäiset tällä kaudella. Kentän kingi oli kolme syöttöpistettä napsinut Ville Peltonen, joka nousi pistepörssin jaetulle kärkisijalle Juuso Puustisen ja Ilveksen Michael Keräsen kanssa. Kolmikolla on kasassa 37 pistettä.

Sarjassa Jokereiden ohi viidenneksi noussut IFK pelaa seuraavan kerran perjantaina. Nordenskiöldinkadulle tammikuun tasauksessa vieraaksi saapuu Blues. Tervetuloa!