Pisteet himaan Peltosen jatkoaikamaalilla

IFK - Blues 4-3 ja. (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

Blues on ollut vaikea vastustaja IFK:lle koko kauden ajan ja tänäänkään ei päästy helpolla. Ottelu oli kokonaisuudessaan tasaväkistä vääntöä ja kiekkoa vietiin vauhdilla päästä päähän. Eniten harmaita hiuksia IFK:lle aiheutti Bluesin neloskenttä. Omat koirat purivat kolmesti ja veivät ottelun jatkoajalle. Jatkoerässä IFK oli kuitenkin vahvempi ja ottelu päättyi jännittävän kamppailun jälkeen lukemin 4-3.

Ottelun avausmaali syntyi mielenkiintoisella tavalla ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun Jason Desantis ampui rutiinimaisen päätykiekon. Kiekko otti erikoisen pompun pleksistä ja kaarsi ilmassa suoraan vastustajan maaliin. Blues-vahti Lars Volden oli ehtinyt jo maalinsa taakse katkaisemaan päätykiekkoa ja oli tilanteessa täysin voimaton.

Ensimmäisessä erässä kiekko pomppi IFK:lle jo toistamiseen. Ryan Thang yritti syöttöä maalin edustalle, mutta kiekko kimposi Blues-puolustajan jalasta suoraan maaliin: 2-0. Blues pääsi kuitenkin kaventamaan, kun vain kaksi minuuttia oli ehtinyt kulua Thangin maalista ja tilanteessa 2-1 mentiin toiseen erään.

Toinen erä alkoi IFK:lta nihkeästi ja Blues pääsi tasoittamaan pelin vain kahden minuutin pelin jälkeen. Tässä vaiheessa IFK otti aikalisän, joka selvästi herätti joukkuetta taistelemaan. Kuusi minuuttia kellossa ja Mika Partanen katkaisi vastustajan poikittaissyötön puolustusalueella ja kävi ujuttamassa kiekon ohi Blues-vahdin. Kolmanteen erään mentiin 3-2 lukemissa.

Kolmas erä oli jälleen tiukkaa taistelua kiekosta ja kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi. IFK sai hyvää painetta aikaiseksi koko erän alun, mutta vaarallinen Bluesin nelosvitja pääsi taas rokottamaan puolustuspään virheestä ja ottelu oli jälleen tasan. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla syntynyt ja ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei ehditty pelaamaan kuin 48 sekuntia, kun kippari Ville Peltonen hassutteli itsensä ohi Bluesin puolustajan ja ampui komealla rannelaukauksella IFK:n voittolukemat 4-3.

Paikallisväännöt jatkuvat heti huomenna kun IFK matkaa Espooseen ja kohtaa tappiosta varmasti sisuuntuneen Bluesin toistamiseen kahden päivän sisään. Ottelu on siitä poikkeuksellinen, että IFK pelaa punaisessa kotipelipaidassaan.