logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Porista tyylipuhtaat pisteet – vieraspeliputki meni tuubiin

Ässät-IFK 1-5 (0-3, 0-1, 1-1)

IFK:n viiden matsin vieraspeliputki sujui lopulta hyvin, kun joukkue kuittasi selkeän voiton Isometsän hallista. IFK iski kolme maalia avauserässä ja puolusti siitä lähtien huolellisesti, eikä Ässät päässyt missään vaiheessa kunnon takaa-ajoon.

IFK:n vieraspeliputki tuotti kolme voittoa, vaikka joukkue joutui vajaan kahden viikon aikana koviin paikkoihin ja paljon pelaajia on sairastuvalla. Jyväskylästä ja Raumalta pisteitä ei tullut, mutta IFK voitti KalPan jatkoajalla ja nappasi kolmen pisteen voitot Vaasasta ja Porista.

IFK joutui matsiin pahasti varamiehisenä, mutta se ei kaukalossa näkynyt. Nuoret puolustajat luutivat huolellisesti ja saivat avattua peliä varmaotteisesti. Hyökkäykset vyöryivät terävästi kohti Ässien päätyä etenkin avauserässä, jolloin peliä ratkaistiin ja IFK oli tehokas maalipaikoissa.

Ilonaiheita puolustuspäässä oli vähäisen päästettyjen maalien saldon lisäksi se, että peräti kolme pakkia avasi kauden maalitilinsä. Miihkali Teppo teki Liigauransa ensimmäisen maalin viidennellä peliminuutilla ja vei IFK:n 1-0-johtoon. Yohann Auvitu täräytti siniviivalta IFK:n kolmannen byyrin ja Otto Honkaheimo teki viimeisellä minuutilla loppunumeroiksi 1-5. IFK:n muut maalintekijät olivat Jasse Ikonen ja Tomas Zaborsky. Ikoselle maali oli jo kauden seitsemäs. Kauden avausmatsinsa IFK:ssa pelannut Hannu Pikkarainen, Teemu Ramstedt ja Robert Leino tekivät tehot 0+2 mieheen ja Ville Hussolle kertyi 38 torjuntaa.

IFK:n seuraava matsi pelataan torstaina Nordiksella, jolloin vieraaksi saapuu Pelicans. Lippuja matsiin myy Lippupalvelu. Seuraavaa kotipeliä joudutaan sen jälkeen odottelemaan melkein kaksi viikkoa, sillä tämän viikon jälkeen Liiga vetäytyy maaottelutauolle. Liigan ollessa tauolla pelataan kuitenkin CHL:ää, jossa IFK kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella sveitsiläisseura Fribourg-Gottéronin. Ensi tiistaina on edessä vierasottelu ja Fribourg saapuu Nordikselle tiistaina 11.11. Tuohon peliin voit ostaa liput täältä. Ennakkotietojen mukaan Sveitsistä on saapumassa kymmeniä faneja omaa joukkuettaan kannustamaan.

Ässät-IFK-matsin tilastot

Näytä kaikki uutiset