logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Rask liittyi heti IFK:n harjoituksiin

Viikonloppuna kahden vuoden sopimuksen IFK:n kanssa tehnyt Joonas Rask oli jo tänään mukana joukkueen treeneissä. Jengi treenasi Esport Centerissä ja Rask oli sulkiskentällä kello yhdeksästä lähtien hikoilemassa.

SaPKon kasvatti Rask palaa Liigaan Pohjois-Amerikasta, jossa hän pelasi viime kauden Nashville Predatorsin organisaatiossa. Ilveksessä liigadebyyttinsä tehnyt Rask kävi jo toissa kaudella kokeilemassa siipiään Pohjois-Amerikan kaukaloissa, mutta palasi kahden NHL-pelin (0+1=1) ja yhden AHL-ottelun jälkeen silloiseen seuraansa Jokereihin. Parilla viime kaudella maaleja ei ole syntynyt tiuhaan, mutta parhaalla Liigakaudellaan 2010-2011 Rask paukutti Ilveksen riveissä 14 osumaa.

Viime kauden Rask pelasi kokonaan AHL:ssä Milwaukee Admiralsin joukkueessa, eikä se sujunut aivan odotusten mukaan. 58 ottelussa hän teki tehot 4+10=14. Rask kärsi loukkaantumisista, eikä hän päässyt kunnon vauhtiin kuin hetkittäin.

– Kausi oli kaksijakoinen, koska olkapäiden kanssa oli ongelmia. Jäin joukkueessa pieneen rooliin ja pelasin lähinnä nelosketjussa jotain kahdeksan minuuttia per peli. Mutta viime kausi oli joka tapauksessa hyvä kokemus, Rask kertoo.

Ajatus Eurooppaan palaamisesta alkoi kypsyä.

– Oli minulla muitakin vaihtoehtoja, mutta katsoin, että nyt on hyvä sauma tulla Suomeen ja IFK:hon.

– Kun IFK otti yhteyttä, olin heti kiinnostunut.

Näytä kaikki uutiset