logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Rocky Rautakallio: Olen todella ylpeä, että saan pukea taas IFK-paidan

Kolmannen Talviklassikon esiotteluna nähdään IFK:n ja Jokereiden legendojen välinen ottelu. IFK-legenda Pekka ”Rocky” Rautakallio kertoo kantavansa IFK-paitaa samalla ylpeydellä kuin aikoinaan pelatessa ja odottaa vanhojen pelikavereiden näkemistä ja kuulumisten vaihtamista. Rautakallio näkee pelaamisen yhtenä tärkeänä asiana, mutta nostaa juuri tuttujen kanssa vaihtoaitiossa istumisen ja ottelun yhdessä kokemisen ikimuistoiseksi.

Talviklassikon veteraaneihin kuuluva Kimmo Kuhta varmisti aloitusvoitollaan Petri Variksesta isomman pukukopin jengille, ja intoutui sen jälkeen muistelemaan ensimmäistä Talviklassikkoa.

– Kyllähän se oli hienoa, varsinkin se lähtö siihen: kaks ekaa vaihtoa ja kaks maalia. Aika paljon tunnetta siinä purkautui ja tuli aika hyvä fiilis. Se oli loistavaa pelata siellä olla mukana, Kibe väritteli.

Kuhta oli mukana kahdessa ensimmäisessä Talviklassikossa pelaajana, tällä kertaa pelipaitaa vedetään päälle legendojen joukkueessa. Arvostusta riittää pelikavereille, jotka ovat saaneet oppinsa ulkojäillä.

– Varmaan noi vanhemmat äijät on pelannut aika paljon enemmän kuin minä, mä olen kuitenkin jo osittain hallisukupolvea, vaikka mekin treenattiin aika paljon pikkupoikana ulkojäillä. Kokeneempi kaarti on kyllä pelannut varmasti monta tuntia enemmän pihalla kuin minä. Näissä karkeloissa mä olen aika poikanen vielä.

IFK-penkin taakse paluun tekevä Pentti ”Pena” Matikainen kertoi nostavansa hattua sille, että vanhoja legendoja muistetaan.

– Tämä puoli meillä jääkiekossa on vähän lapsenkengissä, jos verrataan muihin maihin Euroopassa. Pohjois-Amerikka nyt on oma lukunsa. Tämän puolen arvostus on lisääntynyt, pelataan erilaisia pelejä, joissa on vanhoja pelaajia. Mä uskon, että myös pelaajat arvostavat, että tällaisia tapahtumia järjestetään.

– Klassikko-ottelu ja tällaisella foorumilla on varmasti jokaiselle mukana olevalle iso asia, Matikainen totesi.

Näytä kaikki uutiset