Sijoitus koheni kotivoitolla Pelicansista

IFK–Pelicans 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Keskiviikkoiltana oli jaossa tärkeitä pisteitä, kun viiden matsin voittoputkessa ollut Pelicans saapui Nordikselle. Niin sanotulla kuuden pisteen matsilla oli tärkeä merkitys kilpailussa paikasta runkosarjan kuuden parhaan joukossa ja pisteet jäivätkin lopulta Stadiin tiukoin lukemin 2-1.

Jälleen myös yksi apina putosi selästä, kun ottelun voittomaalin ampui kolmannessa erässä Oskar Eklund. Maali oli hänelle ensimmäinen IFK-paidassa. Osuma syntyi erän puolivälin jälkeen ylivoimalla, kun Teemu Ramstedt antoi Eklundille siniviivalle syötön ja jäätä pitkin lähtenyt laukaus yllätti Pelicans-vahti Jere Myllyniemen.

Matsin ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja avausmaalia saatiin odottaa erän loppupuolelle saakka. IFK pääsi pelaamaan ylivoimaa ja vain kuusi sekuntia aloituksen jälkeen kiekko oli maalissa. Iiro Pakarinen laukoi siniviivalta ja paluukiekon lapioi sisään Corey Elkins. Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut ja pääsi tasoittamaan pelin vain kolme minuuttia myöhemmin IFK:n pelatessa alivoimaa.

Toisessa erässä IFK sai hyvin laukauksia aikaiseksi, mutta maalipaikat jäivät puuttumaan ja kolmanteen erään mentiin tiukoissa 1-1 lukemissa.

Päätöserä jatkui kahden ensimmäisen erän tavoin tiukkana taisteluna kiekosta ja päästä päähän mentiin vauhdilla. Lopulta IFK pääsi ylivoimalle, kun erää oli pelattu yhdeksän minuuttia ja Eklund ratkaisi ottelun siniviivapommillaan.

Tänään kentällä sekä hyökkääjänä että puolustajana pelannut monitoimimies Toni Leinonen kertoi ottelun olleen kovavauhtinen ja ettei pelipaikan vaihtuminen tullut yllätyksenä.

– Oli hyvä ja vauhdikas peli. Pelicans oli kova vastus ja pitkä voittoputki alla. Meillä on ollut hyvä vauhti päällä treeneissä ja hyvin saatiin onneksi siirrettyä se myös tuonne peliin mukaan.

– Oma peli sujui tänään hyvin. Ekassa erässä pelasin hyökkääjänä ja toiseen erään siirryinkin puolustajan paikalle. Se oli kyllä tosin tiedossa, että tänään saattaa joutua pelipaikkaa vaihtelemaan. Pitää olla aina valmis antamaan kaikkensa joukkueelle, oli rooli mikä tahansa, Leinonen kertoi.

Alla olevasta linkistä näet Oscar Eklundin ja Julius Nyqvistin haastattelut. Nyqvist saapui pikahälytyksellä Keravalta paikkaamaan muutaman sairastumisen rokottamaa puolustusta.

Kokoonpanosta sivussa olevat Toni Söderholm, Juuso Puustinen ja Matti Kuparinen olivat ottelun erätauoilla Brewer's Streetillä haastattelussa ja tapaamassa kannattajia. Kausikorttilaisilla oli samalla mahdollisuus vahvistaa paikan päällä Playoff-korttinsa kevään ratkaisupeleihin.

Liigan olympiatauon vuoksi seuraavan kerran Nordiksella pelataan vasta 26. helmikuuta, kun Oulun Kärpät saapuu Stadiin vieraaksi.