Snögee tupaan Porissa

Ässät-IFK 3-0 (1-0, 1-0,1-0)

Torstaisessa Ässät-matsissa oli samoja kaikuja kuin taukoa edeltäneessä TPS-matsissa: kipeästi pisteitä tarvinneella petolaumalla oli vastassa tyhjät lehterit ja vapautuneesti pelaava kotijoukkue, joka oli paikannut myytyjen tähtipelaajien jättämät aukot junioreilla. Lopputulos 3-0 ei jätä mitään selittelyjen varaan, Ässillä oli ottelussa puolenkymmentä läpiajoa ja vain maalivahtien Ville Husson ja Joakim Lundströmin torjunnat pitivät lukemat siedettävinä – eivät kuitenkaan lopputulosta.

Ottelun kulminaatiopiste oli Ässien 2–0-maali 27 minuutin kohdalla. Takaa-ajajana erään lähtenyt IFK sai hyvän painostuksen aikaan ja oli lähellä tasoitusta. Roope Talajan ohjaama Daniel Fernholmin laukaus kilahti kuitenkin maalirautaan. Tilannetta tarkistettiin myös videolta ja hetki tämän jälkeen omissa soi, eikä videotarkistuksia enää tarvittu.

Päävalmentaja Raimo Summanen herätteli joukkuetta vaihtamalla maalivahtia kahden takaiskun jälkeen. Lundström hyppäsi pitkän tauon jälkeen tolppien väliin ja torjui ensi töikseen kotijoukkueen rankkarin. Tästä saatu momentum ei näkynyt tulostaululla ja viimeisen sinetin iski Ville Uusitalo, joka osui tyhjiin kolmannen erän lopussa.

Pelit jatkuvat lauantain Talviklassikossa.