Täysi pistepotti Vaasasta – kultakypärä Ramstedt kapellimestarina

Sport-IFK 1-3 (1-1,0-1,0-1)

IFK aloitti Länsi-Suomen vierasviikonlopun voitokkaasti. Liiganousija Sport kaatui vaiherikkaiden tapahtumien päätteeksi loppuunmyydyssä Kuparisaaren jäähallissa lukemin 1-3. Myös IFK:n kannattajia oli saapunut paikan päälle useampi bussilastillinen ja meininki hallissa oli loistava läpi ottelun.

Vierasjoukkue IFK oli niskan päällä heti avauserän alusta alkaen ja maalihanat avattiinkin reilun neljän peliminuutin jälkeen, kun joukkueen kippari Arttu Luttisen syöttö tavoitti Jasse Ikosen, joka viimeisteli kauden kuudennen täysosumansa komealla rannelaukauksella aivan maalin ylänurkkaan. Isäntäjoukkue Sport tuli kuitenkin vielä avauserässä tasoihin hieman kyseenalaisen maalineduskahakan päätteeksi ja tauolle lähdettiin tasalukemista.

Toisessa erässä IFK jatkoi pelin hallintaa ja kiekko pyöri pitkään yhtäjaksoisesti vaasalaisten päädyssä. Pitkä myllytys hyökkäyspäässä toi lopulta palkinnon, kun läpi ottelun loistavasti pelannut kultakypärä Teemu Ramstedt tavoitti syötöllään maalin eteen nousseen Micke Åstenin, joka iski tämän Liiga-kauden ensimmäisen osumansa. Kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia, katkesi Vaasan jäähallista osittain sähköt ja näin ollen toiselle erätauolle lähdettiin etuajassa. Varttitunnin kuluttua joukkueet kuitenkin luistelivat jälleen jäälle ja toisen erän viimeinen viisiminuuttinen päästiin pelaamaan loppuun, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Kolmannessa erässä IFK joutui lopulta supistamaan puolustajien määrää viiteen, kun ensin toisessa erässä kovan taklauksen vastaanottanut Lauri Taipalus joutui jättämään leikin kesken. Myöhemmin kolmannessa erässä uhrautuvasti puolustanut Daniel Grillfors sai kiekon naamaansa ja joutui niin ikään pukusuojaan tikattavaksi. Kotijoukkue Sport pääsi kolmannessa erässä enemmän mukaan peliin, mutta Ville Husso torjui vakuuttavasti maalillaan ja nollasi vaasalaisten maalintekoaikeet. Kova taistelu palkittiin ottelun loppuminuuteilla, kun Teemu Ramstedt karvasi kiekon itselleen ja iski tyhjään maaliin loppulukemiksi 1-3.

Joukkue matkustaa vielä tänään Raumalle ja kohtaa huomenna kello 17.00 alkavassa ottelussa Lukon.