logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Taipalus: Hyvä että saadaan kaverit mukaan

IFK:n puolustuskalustoon tuli tiistaina lisää leveyttä, kun Otto Honkaheimo palasi kaukaloon.

IFK:n puolustus on ollut vajaamiehinen koko elokuun ajan, mutta tiistain aamuharjoituksissa saatiin vihdoin melkein kaikki ukot takalinjoille. Otto Honkaheimo oli ensimmäistä kertaa mukana joukkueharjoituksissa ja Yohann Auvitu toista kertaa. Poissa on enää Kuopiossa loukkaantunut Miihkali Teppo, mutta ei hänkään enää pitkään.

Loukkaantumiset ovat tienneet sitä, että kokeneet runkopuolustajat ovat paiskineet paljon töitä. Yksi heistä on Lauri Taipalus, joka on ehtinyt viidessä matsissa kolme kertaa maalintekoon.

– Aika kapealla miehityksellä on tosiaan menty ja hyvä, että saadaan lisää kavereita riviin, Taipalus sanoo.

– Honkaheimo ainakin kehuskeli tuossa, että laukaus on kehittynyt paljon. Noh, peleissähän se sitten nähdään.

Muiden poissaolo on tiennyt peliaikaa IFK:n nuorille puolustajalupauksille. Sebastian Moberg, Eemeli Heikkinen, Juuso Salmi ja Juha Tarkkanen selvisivät viime viikon CHL-peleistä olosuhteisiin nähden erittäin hyvin.

– Viime viikon pelit olivat hieno tilaisuus heille. Nuoret jätkät pelasivat paljon ja saivat paljon irti siitä.

– Ne matsit olivat kovia, eikä se tullut yllätyksenä. Ekassa matsissa meidän valmistautuminen ei mennyt nappiin ja sitä on joukkueen kesken mietitty.

Joka tapauksessa IFK nappasi kahdesta ensimmäisestä CHL-pelistään yhtä monta voittoa. Molemmissa matseissa joukkue oli takaa-ajoasemassa, mutta onnistui nousemaan lopussa voittoon. Se kertoo jotain joukkueen luisteluvoimasta.

– Molemmissa peleissä päätettiin ennen kolmatta erää, että näin tämä ei mene. Tehtiin sitkeästi omia hommia jäällä ja saimme käännettyä pelit voitoiksi.

– Molemmissa matseissa vastustaja alkoi loppua kohti väsyä. Meillä oli selvästi parempi kunto.

Näytä kaikki uutiset