logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

”Taitoa & Rispektiä” – HS ja HIFK yhteistyöhön

Helsingin Sanomat ja Helsingin IFK aloittavat yhteistyön juniorijääkiekon kehittämiseksi. Tarkoituksena on tukea IFK:n ja sen yhteistyöseurojen GrIFK:n, HJK:n, Helsingin Kiekko-Tiikerien, HCK Salamoiden ja Sipoon Wolfin junioritoiminnan kehitystyötä oikeassa arvoympäristössä.

IFK on lisännyt merkittävästi panostusta seuran junioritoimintaan. Viime keväänä pelaajauransa lopettanut Ville Peltonen pestattiin junioriorganisaation valmennuspäälliköksi ja seuraan perustettiin erillinen talenttiryhmä, jota valmentavat Peltonen ja entinen NHL-puolustaja Toni Lydman. Marko Lainekivi toimii F-G-junioreiden ikäkausivastaavana ja Calle Branderin kiekkokoulun rehtorina. Juniorien taitovalmentajana jatkaa Niklas Hede ja maalivahtikoordinaattorina Janne Laine.

Osana yhteistyötä Helsingin Sanomien kanssa IFK järjestää omille ja yhteistyöseurojen junioreille taitokilpailuohjelman, joka huipentuu keväällä finaaleihin Helsingin Jäähallissa. Helsingin Sanomat on myös vahvasti mukana Suomen Jääkiekkoliiton hankkeessa, jossa seuroihin on pestattu taitovalmentajia. IFK:ssa Niklas Hede aloitti taitovalmentajan tehtävässä keväällä 2013.

– Jääkiekkoliitto on palkannut yhdessä seurojen kanssa eri puolille Suomea 25 taitovalmentajaa, joiden tehtävänä on suomalaisen juniorivalmennuksen tason jatkuva kehittäminen viemällä huippuosaaminen seuratason käytännön työhön. Helsingin Sanomat tukee tätä hanketta teemalla Taitoa ja Rispektiä. Huippukiekkoilijan valmiudet luodaan jo juniorityössä ja taitojen lisäksi niihin kuuluu oikeat asenteet ja kunnioitus kaikkia lajin parissa toimivia kohtaan, kertoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pekka Soini.

– Olemme vahvasti mukana hankkeessa, koska jääkiekko liikuttaa niin monia perheitä ja haluamme vahvistaa terveen arvopohjan syntymistä tämän suomalaisille tärkeän lajin juniorityössä. Jokainen liiga- ja maajoukkuekiekkoilija on ollut junioripelaaja ja kohdannut joko terveen tai kehittämistä vaativan arvomaailman omien ensimmäisten kiekkoesikuviensa parissa. Taitoa ja Rispektiä, siitä on hyvät kiekkoilijat tehty.

IFK:n valmennuspäällikkö Ville Peltonen on koonnut seuraan vahvaa valmennusosaamista ja on käynnistämässä johtoryhmänsä kanssa IFK Akatemia -hanketta.

– Olemme painaneet hommia keväästä lähtien ja meininki koko seurassa on innostunut. Tällaisessa projektissa tarvitaan lukuisten ammattitaitoisten henkilöiden työpanosta ja tämän tasoisen tiimin kokoaminen ei olisi mahdollista ilman vahvoja yhteistyökumppaneita. Helsingin Sanomat on Suomen media-alan vahvin brändi ja arvomaailmaltaan juuri sellainen, minkälaista viestiä me haluamme viedä juniorikiekkoilijoillemme, Peltonen kommentoi.

Lisätietoja:

Pekka Soini, Sanoma Media Finland, puh. 09 122 2000
Petteri Linnavalli, viestintäpäällikkö, Oy HIFK-Hockey Ab, puh. 040 820 2655

Näytä kaikki uutiset