logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Viimeinen puristus ennen taukoa

TPS-IFK klo 18.30.

IFK matkaa runkosarjan kolmannen jakson päätösottelussa TPS:n vieraaksi. Olympiatauko häämöttää ja tänään edessä on vielä viimeinen puristus. Matsiin lähtemistä helpottaa voitot kahdesta edellisestä matsista, TPS kaatui viime viikonloppuna ja Pelicans keskiviikkona – vajaamiehisenä. Loukkaantumisten ja flunssa-aallon kouriin joutunut joukkue on onnistunut raapimaan tärkeitä pisteitä kovalla taistelulla.

– Viimeiset matsit ovat aina odotettuja ja sitä tiedostaa, ettei tarvitse säästellä itseään tai miettiä tulevaa. Pääasia, että ne ketä saadaan mukaan, ovat valmiita laittamaan kaiken likoon. Se tuo varmasti hyvän tuloksen, kaikki peliin vaan, sanoi joukkueen eteen pelaamisesta tavaramerkin tehnyt Arttu Luttinen.

Joulun jälkeinen jakso on ollut poikkeuksellisen pitkä ja entistä pidemmän siitä teki viiden ottelun tappioputki, jonka joukkue onnistui viikko sitten katkaisemaan. Voittojen jälkeen seuraaviin matseihin lähteminen on helpompaa ja mustelmatkin tuntuvat paranevan nopeammin.

– Totta kai se voitto auttaa. Ollaan voitettu pari peliä, vaikkei olla mitään erikoista peliä pelattu. Kaikki ovat taistelleet. Jos haluaa voittaa, pitää olla valmis ottamaan iskuja molemmissa päissä. Voitettaessa ne iskut ja mustelmat eivät tunnu, ne kestää helpommin kun ne johtaa voittoon. Tappiopeleissä ne tuntuvat vähän turhauttavalta, jos siitä ei ollut apua. Pikkujuttuja, mitä pitää tehdä joka pelissä.

Uhrautuva pelaaminen ei aina näy pisteissä, sen sijaan joukkueen sisällä alivoiman tappajat ja maskimiehet nauttivat kovaa arvostusta. Ennakon kuvassa näkyy se hiuksenhieno ero voittamisen ja häviämisen välillä. Pelicans-puolustajan suojatessa kasvojaan, Corey Elkins ja Luttinen keskittyvät kiekon ohjaamiseen ja maskissa olemiseen: seurauksena Oscar Eklundin laukoma 2–1-voittomaali.

– Kun pelataan pitkiä jaksoja, sitä harvoin on täydessä kunnossa. Matkan varrella tulee paljon mustelmia ja muitakin vaivoja, ja fiilis vähän vaihtelee pelikunnon mukaan. Tärkeintä on kuitenkin, että antaa sen päivän parhaansa joukkueelle, Luttinen määritteli

Sarjataulukko

Sarjataulukko on tapansa mukaan äärimmäisen tasainen, sijat 6-10 ovat 5 pisteen haarukassa ja kahdeksantena olevalla IFK:lla matkaa viivan paremmalle puolen on vaivaiset kolme pistettä. Viimeisellä jaksolla on vain 7 ottelua ja mikäli tahti jatkuu samanlaisena, viidestä joukkueesta vain yhdelle on tarjolla suora pudotuspelipaikka. Illan vastustaja puolestaan on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja myynyt sitä myöten avainpelaajiaan pois. Vapautuneesti pelaava joukkue on aina vaarallinen vastustaja,oman mausteensa tuo iso kaukalo, joka muuttaa pelin luonnetta.

– Ollaan pelattu Turussa pari hyvää peliä tällä kaudella (1-4 ja 1-3) ja lähdetään nytkin luottavaisin mielin matkaan. Iso kaukalo muuttaa peliä vähän enemmän, pitää pysyä kiekossa, koska sitä on vaikea karvata takaisin. Siellä on enemmän aikaa ja tilaa, kiekollisempi joukkue hyötyy siitä.

– Tärkeintä, että saadaan voitto raavittua, tyylipisteitä ei kannata kenenkään nyt miettiä, Luttinen paalutti.

Kokoonpano

TPS-matsin kokoonpano julkaistaan puolenpäivän jälkeen.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen vauhdissa Metron taajuuksilla: Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz),

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset