BREVININ MATSIRAPORTTI: Elkins runnoi pisteet IFK:lle

Sport-IFK 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Vaasan jäähalli oli lauantai-iltana ääriään myöten täynnä, kun IFK kävi kaupungissa visiitillä. Katsojat saivat nähdä tasaisen ja loppuun asti jännittävän matsin, josta IFK kuittasi täyden pistepotin. Voittomaalin teki kahdeksan minuuttia ennen loppua Corey Elkins, jolle maali oli Liigakauden kahdeksas.

Avauserän alussa Sport meni johtoon Jake Newtonin maalilla, mutta IFK kiri tasoihin reilu minuutti ennen erätaukoa. Ykkösketju pyöritteli Sportin puolustusta aikansa, kunnes Teemu Ramstedt vapautti hienolla syötöllä Yohann Auvitun. Ranskalaispakki ampui alanahkaan kauden neljännen maalinsa ja peli oli 1-1.

Toinen erä oli sekavaa peliä, jossa IFK oli niskan päällä. Maaleja ei nähty, mutta Ville Husso joutui torjumaan vain kolme laukausta, kun Sportin Mika Järvinen venyi kiekon eteen 11 kertaa.

Kolmannessa erässä Sport puolestaan hallitsi pelitapahtumia, mutta erän ainoan maalin kävi survomassa perille Elkins. Daniel Grillfors ja Juuso Puustinen pelasivat kiekon jenkkisentterille, joka ajoi röyhkeästi maalille ja neppasi kiekon verkkoon. IFK kesti Sportin loppurynnistyksen ja nappasi kolme pinnaa Stadiin. Voitto oli IFK:lle kauden toinen yhtä monessa keskinäisessä pelissä. Lauantai-illan matsissa oli sellainen kuriositeetti, että yhtään ainutta jäähyä ei vihelletty.

IFK on tällä hetkellä Liigan ykkönen vieraspelitilastossa. 18 vierasottelusta IFK on voittanut 11 ja ottanut yhteensä 32 sarjapistettä.

Seuraavan kerran IFK pelaa tiistaina, jolloin joukkue matkustaa Tapparan vieraaksi. Nordiksella pelataan keskiviikkona 6.1., jolloin Sport saapuu vierailulle. Lippuja matsiin voit ostaa tästä linkistä.