HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Brevinin matsiraportti: IFK:lle jatkoaikatappio Turussa

TPS-IFK 3-2 ja. (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

IFK aloitti viiden ottelun vieraskiertueensa perjantai-iltana Turussa TPS:n vieraana, josta matkaan jäi yksi piste. Kaksi ensimmäistä erää kuskin paikalla ollut IFK joutui taipumaan jatkoerässä numeroin 3-2. Tällä kaudella kuudennen kerran ylitöihin joutunut stadilaisryhmä menetti ensimmäisen kerran lisäpisteen.

Perjantai-ilta tarjosi vauhdikkaan ottelun yli 7000 katsojalle. Ennakkoluulottomasti ja hyvällä liikkeellä pelannut IFK vei ottelun ensimmäistä ja toista erää, mutta TPS rokotti kovalla prosentilla tekopaikoistaan. Takaiskuista huolimatta, tiistain tapaan, IFK punnersi jälleen komeasti rinnalle. Kolmannessa erässä IFK passivoitui ja kotijoukkue haki aktiivisesti ratkaisua, mutta Ville Husson johdolla vierailijat kestivät. Jatkoerässä IFK:lla oli loistava paikka ratkaista ottelu kolme vastaan yksi –hyökkäyksestä, mutta useampikin yritys ei tuonut ratkaisua. Vastahyökkäyksestä illan sankariksi nousi Ville-Vesa Vainiola, joka teki ottelussa kaksi maalia.

IFK otti pelin haltuun heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Joukkue loi ensimmäisen erän avauspuoliskolla useita laadukkaita tekopaikkoja, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Erän puolessa välissä kotijoukkueen ensimmäisestä tekopaikasta Vainiola ohjasi turkulaiset 1-0-johtoon. Tämän jälkeen molemmille tarjottiin kahden minuutin verran ylivoimaa, mutta maaleja ei nähty.

Välittömästi toisen erän alkuun IFK:lle tarjottiin mahdollisuutta tasoittaa ylivoimalla, mutta harhasyötön päätteeksi Jonne Virtanenpääsi läpiajoon ja siirsi TPS:n 2-0-johtoon alivoimalla. Tämä ei hätkäyttänyt IFK:ta, vaan valkopaidat painoivat jatkuvasti pelin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Ajassa 26.10 IFK:n haalariosasto sai palkinnon aktiivisen karvauksen päätteeksi, kun Panu Mieho kavensi "sota-alueelta" lukemiksi 1-2. Syötön maalin eteen tarjoili Robert Leino. Erän lopussa joukkueiden pelatessa tasavajaalla Tomas Zaborsky vapautti Yohann Auvitun vauhtiin laidasta, jonka tarkka laukaus tasoitti lukemat ansaitusti 2-2:een.

Maaliton kolmas erä tarkoitti, että edessä oli jälleen jatkoaika. Ottelun viimeisellä minuutilla Leinolle tuli loistava paikka ratkaista matsi, mutta Teemu Lassila pelasti turkulaiset.

Jatkoerässä Vainiola viimeisteli varmasti vastahyökkäyksestä ohi voimattoman Husson.

Tällä kaudella IFK:n kokoonpanoon murtautunut Panu Mieho teki uransa ensimmäisen liigaosuman. Jobinpostia joukkue sai avauserässä, kun puolustaja Miihkali Teppo joutui jättämään kentän. Tappio oli Hussolle liigakauden ensimmäinen.

Perjantain ottelun tilastot.

IFK jatkaa vieraskiertuettaan heti lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraavan kerran Nordiksella pelataan 29.10., kun paikallisvastustaja Blues saapuu IFK:n vieraaksi. Liput otteluun voit ostaa Lippupalvelusta.