HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle pisteet TPS:ää vastaan

IFK-TPS 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

IFK vankisti torstai-iltana asemaansa sarjataulukon ykkösenä voittamalla TPS:n selvästi Nordiksella. Toisen erän alussa IFK iski kaksi kertaa ja matsin lopussa kahdesti alivoimalla ja voitto kirjattiin 5-2-numeroin. IFK:n sankari oli kokoonpanoon muutaman matsin huilin jälkeen palannut Jasse Ikonen, joka ampui kaksi maalia.

Vauhdikkaassa avauserässä molemmat onnistuivat maalinteossa ylivoimalla. Tomi Kallio vei vieraat johtoon parin minuutin pelin jälkeen maalin edestä, mutta kolme minuuttia myöhemmin IFK tuli tasoihin. Tommi Taimi kuljetti nopeasti kiekon keskialueelle ja vapautti nerokkaalla syötöllä Robert Leinon puolittaiseen läpiajoon. Leino nosti kiekon rystyllä verkkoon ja peli oli 1-1. Leinon tehot ovat tällä kaudella 27 Liigaottelussa 3+14=17. Sillä saldolla hän on IFK:n sisäisessä pistepörssissä kuudes. Syöttöjä hänellä on toiseksi eniten. Molemmilla joukkueilla oli muutamia maalipaikkoja avauserässä, mutta enempää maaleja ei nähty.

Toisessa erässä IFK laittoi uuden vaihteen silmään ja näytti menevän menojaan. 22 minuutin kohdalla Ikonen tulitti kiekon yläpesään ja videotarkistuksen jälkeen taululle merkittiin IFK:n 2-1-johtolukemat. 26 minuutin kohdalla IFK veti pitkän pyörityksen TPS:n päädyssä ja sen päätteeksi Joonas Rask ampui kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

IFK painoi saman tien lujasti päälle ja lisämaalit olivat lähellä, mutta painostuksen keskellä TPS:n Tadas Kumeliauskas ampui löysän kudin maaliin ja tilanne oli 3-2. Näissä lukemissa mentiin toiselle erätauolle.
Kolmannessa erässä IFK piti ottelun hallinnassaan ja iski lopussa. Leinon istuessa jäähyllä Ikonen karkasi alivoimalla tekemään IFK:n neljännen maalin ajassa 58.08 ja hetkeä myöhemmin Tomas Zaborsky teki päätösnumeroiksi 5-2. Maali oli Zaborskylle kauden 12:s ja hän nousi tänään jakamaan Liigan maalipörssin ykköstilaa. Lainasopimuksella IFK:hon siirtynyt Julius Nyqvist pelasi puolustuksessa muutamaa sekuntia vaille 12 minuuttia ja sai tehotilastoonsa yhden plussan.