BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle rankkaritappio upeassa matsissa

Tappara-IFK 5-4 vl. (2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 1-0)

Yli 600 fanin tukemana IFK lähti pelaamaan viikon neljättä matsiaan ja pisti Tapparan äärimmäisen koville 60-vuotisjuhlaottelussaan. Tämän lähemmäs tasapeliä ei matsi voi nykykiekossa päättyä, mutta IFK:n viides peräkkäinen voitto jäi haaveeksi. IFK pelasi erittäin hyvin, mutta pari päivää levännyt Tappara oli rankkarikisassa terävämpi.

Molemmat joukkueet ja fanit laittoivat Tampereen illassa pystyyn upean jääkiekkotapahtuman. IFK:n fanit tekivät vuotuisen Megamatkansa tähän otteluun ja antoivat mahtavan tuen joukkueelle. Ottelu oli loppuunmyyty (7300), eli kahdessa päivässä IFK pelasi kaksi kertaa täyden katsomon edessä. Yhteensä kahdessa matsissa katsojia oli 15500.

Avauserässä Tapparan Patrik Laine teki kaksi maalia, joista jälkimmäisen ylivoimalla. IFK pääsi maalitilastoihin toisen erän alussa, kun Arttu Luttinen niittasi kavennusmaalin ajassa 22.00. Maali oli joukkueen kipparille kauden kymmenes. Tappara meni ylivoimalla uudelleen kahden maalin johtoon, mutta pari minuuttia ennen toista erätaukoa Mika Partasen ranne välähti ja kahden erän jälkeen oltiin numeroissa 3-2.

Kolmannessa erässä IFK tasoitti pelin ylivoimalla 3-3:een. Tomas Zaborsky syötti ja Jasse Ikonen ohjasi kiekon yläpesään. Sitä riemua ei kauan kestänyt, sillä seuraavassa vaihdossa Henrik Haapala vei Tapparan jälleen johtoon. Tankit alkoivat olla tyhjänä, mutta IFK punnersi vielä kerran tasoihin. Joukkue pääsi ylivoimalle viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua ja Teemu Ramstedt löysi poikittaissyötöllä Joonas Raskin, joka täräytti suoraan syötöstä numerot 4-4:ään. IFK:lla oli vielä toinen ylivoima ennen loppua ja molemmat joukkueet pääsivät jatkoajallakin leipomaan ylivoimapeliään, mutta huikeista tilanteista huolimatta maaleja ei nähty.

Rankkarikisassa Laine oli ainoa onnistuja. IFK:n viimeinen yrittäjä oli Ramstedt, jonka rystynosto pomppasi maalivahdin kautta tolppaan. Tappara otti siten kaksi sarjapistettä ja kavensi sarjataulukon kärjessä eroa IFK:hon viiteen pisteeseen.

IFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Nordikselle saapuu vieraaksi HPK. Lippuja matsiin voit ostaa Lippupalvelusta.