BREVININ MATSIRAPORTTI: TÄYSI PISTEPOTTI JYVÄSKYLÄSTÄ

JYP-IFK 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)

IFK jatkaa vieraskiertuettaan voittamattomana. Pienen alkukankeuden jälkeen IFK otti kuskin paikan Jyväskylässä ja nappasi täyden pistepotin itselleen.

Avauserään JYP tuli vahvasti ja saikin luotua pitkiä hyökkäyksiä IFK:n päätyyn. Ville Husso oli kuitenkin jälleen loistoiskussa ja nappasi ekan erän kaikki jyväskyläläisten 12 laukausta kiinni.

Toisessa erässä IFK pääsi alusta alkaen niskan päälle ja JYP joutui puolustamaan tiiviisti pitääkseen vierailijat nollilla. Pitkään se onnistuikin, kunnes lopulta 30 sekuntia ennen loppua IFK iski illan avausosuman. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Teemu Ramstedt pyörähti akselinsa ympäri ja antoi maalin eteen liukuneelle Mika Partaselle maailmanluokan passin josta "Jauho" ei erehtynyt, vaan ampui kiekon ohi Veini Vehviläisen.

Kolmanteen erään puntit jälleen tasoittuivat. Juuso Puustinen passitettiin jäähyboxiin erän ensimmäisillä minuuteilla ja edessä oli alivoima. Tomas Zaborsky esitti vahvoja otteita alivoimalla ja karvauksen päätteeksi pelasi itselleen ja Corey Elkinsille 2-1-tilanteen JYP päätyyn. Viime hetkellä JYP-puolustaja kuitenkin ehti väliin ja tilanne kuivui kasaan. Mutta vain hetki tästä ja "Zabo" oli jälleen paineistamassa ylivoimaviisikkoa ja nappasi kiekon itselleen. Pitkä syöttö Ramstedtille ja jälleen kahdestaan läpi. Tällä kertaa ei erehdytty. Ramstedt tarjosi tavaramerkkinsä eli lättysyötön takatolpalle luistelleelle Zaborskylle, joka tälläsi pystykiekon yläpesään.

JYP pääsi vielä peliin mukaan kaventamalla lukemat maalin edestä 1-2:een, mutta sitten oli Corey Elkinsinvuoro. Jenkkisentteri nousi tuttuun tyyliinsä vahvasti suojaten kiekon kanssa maalinedustalle ja nosti kiekon kohti Vehviläistä, joka torjui ensimmäisen yrityksen, mutta paluukiekon huitaisi ilmasta sisään hanskallaan JYP-puolustaja. Jyväskyläläiset tulivat vielä ylivoimalla ja ilman maalivahtia maalin päähän, mutta se ei enää riittänyt ja näin IFK nappasi täyden pistepotin.

IFK:n vieraskiertue jatkuu jo huomenna Kuopiossa. Matsista tulee varmasti spesiaali, sillä ennen ottelua Sami Kapasen paita nostetaan kattoon loppuunmyydyssä jäähallissa. Matsia voit seurata tuttuun tapaan Ruutu-palvelusta.

Ottelun tilastot.

Näytä kaikki uutiset