BREVININ MATSIRAPORTTI: Tappara nurin Mansessa

Tappara-IFK 3-4 (1-2, 1-2, 1-0)

IFK nappasi tiistai-iltana väkevällä esityksellä kauden ensimmäisen voittonsa Tapparasta ja nousi ainakin vuorokauden ajaksi takaisin sarjataulukon kärkeen. Matsin seitsemästä maalista jokainen syntyi erikoistilanteista: IFK iski kaksi kertaa ylivoimalla ja kahdesti alivoimalla ja Tappara teki kaikki maalinsa ylivoimalla.

Tappara oli voittanut kauden kaksi aiempaa keskinäistä ottelua ja näytti avauserässä olevan jälleen vahvoilla, kun Teemu Aalto tykitti joukkueen 1-0-johtoon neljän minuutin pelin jälkeen. Tappara pääsi uudestaan ylivoimalle, mutta tällä kertaa iski IFK ja vieläpä kahdesti. Jasse Ikonen pääsi Tappara-pakin hölmöilyn jälkeen puolittain yksin läpi ja runnoi oman laukauksensa paluukiekon maaliin. Seuraavaa byyriä odoteltiin vain kymmenen sekuntia. Tommi Taimin purkukiekko osui dumariin, minkä ansiosta Micke Åsten ja Thomas Nykopp pääsivät 2-1-hyökkäykseen. ”Muuli” syötti ja Nykopp lämäsi kiekon maaliin ja peli oli 2-1. Maali oli Ikoselle kauden kahdeksas ja Nykoppille neljäs.

Toisessa erässä IFK väläytteli ylivoimapelinsä vaarallisuutta. Kun erän puoliväli lähestyi, Tomas Zaborsky syötti maalin eteen Teemu Ramstedtille, joka napautti kiekon maaliin. Kuusi minuuttia myöhemmin IFK pelasi jälleen ylivoimalla ja maaliverkkoa pölläytti Robert Leino. Napakka siniviivalämäri upposi maaliin ajassa 35.45 ja IFK johti 4-1. Erän lopussa Tapparan Kristian Kuusela pääsi ampumaan kavennusmaalin, joten päätöserään lähdettiin IFK:n kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä IFK puolusti kurinalaisesti ja vaikka Tappara painosti lujasti, hyvät maalipaikat saatiin rajoitettua muutamaan. Tappara kavensi onnekkaalla pompulla reilut kuusi minuuttia ennen loppua tilanteeksi 4-3, mutta IFK kesti hyvin kotijoukkueen loppurynnistyksen.

Voiton myötä IFK nousi sarjataulukossa ykköseksi, joskin Kärpät pelaa vielä keskiviikkona, ennen kuin Liiga jää vuodenvaihteen yli kestävälle tauolle.

Seuraavan kerran IFK pelaa ensi viikon keskiviikkona, jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi Sport. Lippuja loppiaisena pelattavaan kotimatsiin voit ostaa Lippupalvelusta.