HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: B- ja C-nuorilla tiistaina pakkovoiton paikka

IFK:n B- ja C-nuorten viikko oli kiireinen, kun B-nuoret urakoi kuudessa päivässä kolme SM-sarjan playoff-ottelua ja C-nuoret puolestaan neljä playoff-ottelua samassa ajassa.

Tiistaina IFK:n B-nuoret matkustivat Hämeenlinnaan missä vastaan luisteli HPK puolivälierien neljännessä ottelussa. Aiemmat kolme ottelua olivat kaikki olleet kotijoukkueen juhlaa ja sama tahti näytti jatkuvan, kun HPK iski kahdesti ennen avauserän puoliväliä. Toiseen erään jäälle luisteli kuitenkin sisuuntunut IFK, jonka tehokas kolmen maalin viisiminuuttinen erän puolivälissä vei joukkueen 3-2-johtoon ja tästä johtoasemastaan se ei enää luopunut. Päätöserän alussa IFK onnistui maalinteossa neljännen kerran. HPK tuli vielä maalin päähän reilut kuusi minuuttia ennen päätössummeria, mutta viimeisen minuutin aikana kotijoukkueen hakiessa tasoitusmaalia ilman maalivahtia pelaten kuudella viittä vastaan IFK iski kaksi maalia tyhjiin voittaen ottelun maalein 6-3.

Voiton myötä IFK vei puolivälieräsarjan nimiinsä 3-1. Neljännen ottelun tehomiehinä häärivät kahden maalin Sami Tavernier, sekä kahden tehopisteen Juho Koivusaari (1+1), Lauri Kangas (1+1), Henrik Borgström (0+2) ja Juha Jääskä (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Oskari Koivunen ja Teo Totro. Maalissa Anton Ignatius torjui 32 kertaa.

Välierissä IFK kohtaa Helsingin paikallistaistossa Jokerit ja taistelu finaalipaikasta käynnistyi viime lauantaina Pirkkolassa. Avausottelusta tuli vähämaalinen jännitysnäytelmä, jonka ainoan maalin teki kotijoukkue kolmannessa erässä ajassa 41.16. Näin avausottelun voitto kirjattiin Jokereille maalein 0-1. Anton Ignatius kirjautti tilastoihin 30 torjuntaa.

Sunnuntaina Elisa Areenalla Kristian Vesalainen laukoi ottelun ja samalla IFK:n avausmaalin välieräsarjassa ajassa 1.01. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Jokerit tuli ylivoimalla tasoihin ja vieraat karkasivat vielä kahden maalin johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa. 1-3 maalin Jokerit viimeisteli ajassa 19.59. Toinen erä oli maaliton. Päätöserässä ei IFK:n nousua nähty vaan Jokerit onnistui maalinteossa vielä kolmesti voittaen lopulta maalein 1-6. Ignatius urakoi viikon kolmannessa ottelussaan IFK:n maalissa 45 torjuntaa.

Jokerit johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 2-0, joten IFK on pakkovoiton edessä tiistaina Pirkkolassa.

Neljä ottelua, neljä kotivoittoa

C-nuorten pudotuspelit käynnistyivät viime tiistaina. IFK kohtaa puolivälierissä paikallisvastustaja Bluesin ja ensimmäinen ottelu pelattiin Espoossa. Blues siirtyi ensimmäisten kahden minuutin aikana 2-0-johtoon eikä johtoasemastaan enää ottelussa luopunut vaikka IFK nousikin kolmesti maalin päähän. Loppunumerot tiukan taistelun jälkeen kirjattiin espoolaisille lukemin 5-4. IFK:lta maalinteossa onnistuivat Atte Huhtala, Santeri Hartikainen, Topi Hägg ja Oskari Hiltunen. Onni Nokkosmäki syötti maaleista kaksi ja maalissa Daniel Lebedeff torjui 42 kertaa.

Torstaina Helsingissä avauserä oli maaliton. Toisessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa kahdesti. Päätöserässä IFK siirtyi ajassa 49.01 ottelussa kaksi maalia ja yhteensä kolme tehopistettä tehneen Kristian Vesalaisen 3-2-osumalla ensimmäistä kertaa ottelusarjassa johtoon, mutta Blues tasoitti kolme minuuttia myöhemmin ja tilanteessa 3-3-siirryttiin jatkoerään. Jatkoerässä ottelun sankariksi kotiyleisön riemuksi nousi Lauri Kulmala (1+1), joka päätti toisen ottelun 4-3-voittomaaliin ajassa 74.50 ja näin IFK tasoitti voitot 1-1:een. Lebedeff maalissa urakoi tällä kertaa 51 torjuntaa.

Kolmannesta ottelusta Espoossa tuli IFK:n kannalta murheellinen näytelmä. Vielä avauserän jälkeen joukkue oli mukana voittotaistelussa, kun Blues johti ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä niukasti 0-1. Toisessa erässä kotijoukkue kuitenkin repäisi iskemällä peräti viisi maalia karaten 6-1-johtoon ja vielä päätöserässä Blues onnistui maalinteossa neljä kertaa voittaen ottelun lopulta murskalukemin 2-10. IFK:n molemmat maalit viimeisteli Santeri Hartikainen ja molempiin syöttäjäksi merkittiin Jesse Salo.

Vain hieman alle vuorokausi oli kulunut aikaa kolmannen ottelun päätössummerista siihen, kun kiekko putosi jäähän Elisa Areenalla neljännessä ottelussa. IFK oli onnistunut nollaamaan edellisen päivän murskatappion komealla tavalla ja joukkue siirtyi avauserässä 1-0 johtoon Vilho Saariluoman osumalla. Edes Bluesin toisessa erässä alivoimalla tekemä 1-1-tasoitusmaali ei horjuttanut voitontahtoista IFK:ta, vaan joukkue iski vielä päätöserässä kolme maalia voittaen ottelun lopulta maalein 4-2. Viikon neljässä ottelussa yhteensä viisi maalia tehnyt Santeri Hartikainen viimeisteli 2-1- ja 3-1-osumat ja Niklas Nordgren vastasi kotijoukkueen illan viimeisestä maalista. Lebedeff kirjautti toisen ottelun tavoin tilastoihin hurjat 51 torjuntaa.

Voitot ovat nyt siis tasan 2-2. Viides ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan tiistaina Espoossa.

– Ottelusarja on odotetun tiukka. Sunnuntaina pelasimme veitsi kurkulla Bluesin ottelupallon pois varsin tasapainoisella esityksellä. Tämä on taistelua senteistä jäällä. Joukkueen D-day on tiistaina Matinkylässä, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kuvaili menneen viikon tapahtumia ja tulevaa ratkaisuottelua.

B-nuorten pistemiehet (pudotuspelien kokonaistehot): Sami Tavernier 2+1 (6 ottelua, 3+2=5), Kristian Vesalainen 1+1 (6, 2+3=5), Juho Koivusaari 1+1 (5, 1+1=2), Lauri Kangas 1+1 (5, 4+3=7), Henrik Borgström 0+2 (6, 3+4=7), Juha Jääskä 0+2 (6, 2+4=6)

C-nuorten pistemiehet: Santeri Hartikainen 5+0, Kristian Vesalainen 2+1, Jesse Salo 0+3, Vilho Saariluoma 2+0, Niklas Nordgren 1+1, Lauri Kulmala 1+1, Oskari Hiltunen 1+1, Topi Hägg 1+1

Tämän viikon ottelut

B-nuoret, välierät: ti 17.3. klo 19:15 Jokerit-IFK, to 19.3. klo 17:50 IFK-Jokerit (tarvittaessa), pe 20.3. klo 19:15 Jokerit-IFK (tarvittaessa)

C-nuoret, puolivälierät: ti 17.3. klo 18:20 Blues-IFK

Teksti: Jari Hotti