logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FALCK TIETURVA: B-nuoret karsiutuivat yhden maalin erolla

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n B-nuorten taistelu viimeisestä ylemmän SM-loppusarjan paikasta päättyi pettymykseen viikonloppuna pelattujen alkusarjan viimeisten kierrosten jälkeen. Komeat kaksi murskavoittoa yhteismaalein 12-1 kahdesta viimeisestä ottelustaan ottanut IFK putosi lopulta alempaan loppusarjaan yhden maalin erolla.

"Joukkueella oli kova meininki päällä"

Ennen kahta viimeistä ottelukierrosta viimeisistä jatkopaikoista ylempään SM-loppusarjaan IFK:n kanssa taistelivat HPK, Ilves ja TPS. Ilves varmisti oman jatkopaikkansa lauantaina voittamalla TPS:n. HPK puolestaan voitti KalPan maalein 5-0 ja IFK murjoi Elisa Areenalla Pelicansin 6-1. IFK:lta 13 pelaajaa kirjautti ottelusta vähintään yhden tehopisteen ja tehokkaimpina lahtelaisten kaadossa toimivat Niko Seppälä (1+1) jaAtte Huhtela (1+1). Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg, Juha Jääskä, Olli Oksanen ja Kare Oja. Maalissa Anton Ignatius kirjautti tilastoihin 12 torjuntaa, kun taas IFK laukoi kohti Pelicansin maalia peräti 57 kertaa.

– Meille elintärkeä ottelu ja sen näki heti ottelun alussa, joukkueella oli kova meininki päällä. Matsi oli täysin yhtä päätä ja saimme ansaitun voiton, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kertasi viikonlopun ensimmäistä ottelua.

"Vakuuttava voitto kauden parhaalla esityksellä"

Sunnuntaina TPS hävisi kotonaan Kärpille maalein 3-4 päätyen 49 pisteeseen maalieron ollessa plussan puolella 27 pykälän verran. HPK:lla ja IFK:lla oli pisteitä ennen viimeisiä otteluita molemmilla 46 ja HPK:n maaliero näytti lukemaa +19, kun taas IFK:lla se oli +18. IFK matkusti viimeisellä kierroksella Jyväskylään sarjan kärkikuusikossa olleen JYPin vieraaksi, kun taas HPK sai kotikaukalossaan vastaansa selkeän sarjajumbon, kauden aikana vain kahdesti voittaneen Karhu-Kissat. Asetelmat olivat siis vahvasti sen puolesta, että HPK jatkaa kaksikosta ylempään loppusarjaan viimeisenä joukkueena ja TPS:ää ei kumpikaan joukkue onnistuisi maalieron puolesta enää ohittamaan. Taistelusta tuli kuitenkin todella tiukka ja tämä taistelu ratkesi vasta aivan viimeisillä hetkillä.

IFK:n ottelu oli ohjelmassa ensin ja joukkue intoutuikin tiukassa paikassa upeaan esitykseen lyöden painetta HPK:n suuntaan komean 6-0-voiton myötä. Juha Jääskä keräsi kolme tehopistettä (1+2) ja Lauri Kangas laukoi kaksi maalia. Muut IFK:n maalintekijät olivat Lauri Kulmala (1+1), Janne Hämäläinenja Joel Kerkkänen. Miro Heiskasen saalis oli kaksi maalisyöttöä. Maalissa pelanneen Anton Ignatiuksen kauden toiseen nollapeliin vaadittiin 18 torjuntaa.

– Pakkovoitto oli edessä ja joukkue oli todella latautunut. Saimme hyvän lähdön otteluun, olimme kuskin paikalla koko ajan ja koko ottelun ajan tekemisessä oli hyvä ote. Vakuuttava, ansaittu voitto kauden parhaalla esityksellä, Kalto hehkutti ottelun jälkeen.

IFK:n jatkosta pudottanut maali syntyi ajassa 57.41

IFK:n maaliero kauden viimeisen ottelun jälkeen oli nyt siis +24 ja tämä tarkoitti sitä, että HPK:n oli voitettava Karhu-Kissat vähintään kuudella maalilla, koska IFK:lla oli tehtyjä maaleja enemmän ja viiden maalin voitolla maalierot olisivat olleet joukkueilla tasan. Karhu-Kissat taisteli urhoollisesti, etenkin ottelussa hurjat 65 kertaa torjuneen maalivahtinsa Heikki Pöyhösen johdolla ja kahden erän jälkeen HPK:n johtonumerot olivat vain 3-2. Kolmannen erän ensimmäisten vajaan kahdeksan minuutin aikana HPK iski kolme maalia ja nyt sen jatkopaikka oli kahden maalin päässä. 7-2-maali syntyi ajassa 53.05 ja kun ottelun päätössummeri lähestyi kovaa vauhtia näissä numeroissa, IFK:n loppukiri näytti sittenkin tuottavan tulosta parhaalla mahdollisella tavalla. Toisin kuitenkin kävi. Ensin HPK otti aikalisän ajassa 57.16 ja vain 25 sekuntia tämän jälkeen syntyi ottelun viimeinen ja kaiken ratkaissut 8-2-maali. Tämän maalin myötä IFK:n putoaminen alempaan SM-loppusarjaan varmistui.

IFK:n kanssa alempaan SM-jatkosarjaan tulevat SM-alkusarjasta Blues-Akatemia, SaiPa, Pelicans, KooKoo ja Karhu-Kissat, sekä Mestiksestä Kiekko-Vantaa, Kiekko-Laser, Ässät ja Sport. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan (18 ottelua) ja sarjan parhaalle joukkueelle on tarjolla paikka keväällä pelattavien SM-sarjan pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta.

IFK:n paras pistemies ja maalintekijä alkusarjassa oli 27 pelaamassaan ottelussa tehot 15+15=30 viimeistellyt Teemu Engberg. Myös 30 tehopisteeseen yltänyt Joel Kerkkänen vei sisäisen syöttöpörssin nimiinsä pelaten kaikki 30 ottelua ja antaen niissä 19 maaliin johtanutta syöttöä. Puolustajista tehokkain oli 28 ottelussa 16 tehopistettä (4+12) tehnyt Niko Seppälä. Maalivahdeista Anton Ignatius torjui 22 ottelua torjuntaprosentilla 92,8 %. Julius Aven nähtiin IFK:n maalilla 10 ottelussa torjuntaprosentin ollessa 90,4 %.

B-nuorten pistemiehet: Juha Jääskä 2+2 (7 ottelua, 8+3=11), Lauri Kangas 2+1 (16, 9+12=21), Lauri Kulmala 1+2 (29, 7+12=19), Niko Seppälä 1+2 (28, 4+12=16), Miro Heiskanen 0+3 (7, 0+7=7), Atte Huhtela 1+1 (28, 5+9=14), Janne Hämäläinen 1+1 (7, 1+6=7), Joel Kerkkänen 1+1 (30, 11+19=30), Kare Oja 1+1 (24, 1+5=6), Teemu Engberg 1+1 (27, 15+15=30)

Tulevat ottelut

Kollien, sekä B- ja C-nuorten kausi jatkuu 6.1.2016.

Hyvää ja rauhallista joulua ja pikkuleijonille onnea ja menestystä tuleviin kotikisoihin!

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset