FALCK TIETURVA: B-nuoret taisteli tärkeän voiton Jokereista

IFK:n B- ja C-nuoret olivat tiistaina selkä seinää vasten tilanteessa, kun molemmilla oli omissa SM-sarjan playoff-otteluissaan pakkovoiton paikka, muuten kausi olisi tullut päätökseen. B-nuoret taisteli ottelusarjalleen jatkoaikaa voittamalla Jokerit kolmannessa välieräottelussa maalein 5-3 kaventaen ottelusarjan voitot 1-2:een. Sen sijaan C-nuorten kausi päättyi, kun joukkue kärsi 2-5 vierastappion Bluesille, joka eteni välieriin voitoin 2-3.

B-nuorissa Jokerit oli voittanut kaksi ensimmäistä ottelua yhteismaalein 1-7 ja sillä oli kolmannessa ottelussa kotonaan Pirkkolassa mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaaleihin. Kahdesta tappiosta sisuuntunut IFK löysi kuitenkin peliinsä punaisen langan juuri oikealla hetkellä ja voitti kolmannen ottelun maalein 5-3. Neljäs ottelu pelataan Elisa Areenalla torstaina.

Avauserässä IFK karkasi 3-1-johtoon Sami Tavernierin kahdella ja Joel Kerkkäsen (1+1) yhdellä maalilla. Jokerit vei toisen erän nimiinsä maalein 2-0 ja näin päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 3-3. Kolmannessa erässä IFK:n sankariksi nousi Henrik Borgström (2+1), joka laukoi kaksi maalia reilussa puolessatoista minuutissa ja tämä oli Jokereille liikaa. Janne Hämäläinen syötti IFK:n maaleista kolme ja maalilla Christian Heljanko torjui 25 kertaa.

C-junnuissa kotitaika piti loppuun asti

C-nuorten puolivälierissä IFK:n ja Bluesin välinen ottelusarja oli edennyt neljä ottelua kotivoittojen merkeissä ja tämä kotitaika IFK:n piti murtaa tiistaina Espoossa mikäli se halusi edetä välieriin. Avauserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi kotijoukkue aivan erän loppuvaiheilla. Toisessa erässä IFK nousi tasoihin 1-1:een Jesper Henrikssonin maalilla ajassa 36:24, mutta vain 43 sekuntia myöhemmin Blues siirtyi uudelleen ottelussa johtoon, eikä johdostaan enää ottelussa luopunut. Kolmannessa erässä IFK:lta ei enää löytynyt todellista kirivaihetta, vaan Blues vei erän nimiinsä maalein 3-1 voittaen ratkaisuottelun lopulta maalein 5-2. IFK:n kauden viimeisen maalin ampui Einari Luhanka ylivoimalla kuudella neljää vastaan ajassa 57:40. Maalissa Daniel Lebedeff urakoi 47 torjuntaa.

IFK:n C-nuorten paras pistemies ja maalintekijä pudotuspeleissä oli Santeri Hartikainen, joka teki viidessä pelaamassaan ottelussa viisi maalia ja yhteensä kuusi tehopistettä. Sisäisen syöttöpörssin ykkönen puolestaan oli kolme syöttöpistettä kerännyt ja viisi ottelua pelannut Jesse Salo. Maalivahdeista Daniel Lebedeff pelasi viisi ottelua torjuntaprosentilla 91,96 %. Torjuntoja Lebedeffille kertyi viidessä ottelussa yhteensä 206 kappaletta, mikä on keskimäärin 41,2 torjuntaa per ottelu.

Tämän viikon ottelut

B-nuoret, välierät: to 19.3. klo 17:50 IFK-Jokerit, pe 20.3. klo 19:15 Jokerit-IFK (tarvittaessa)

Teksti: Jari Hotti