FALCK TIETURVA: B-nuorille tärkeät pisteet Vierumäeltä

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreilla oli jälleen onnistunut viikko, kun Kollit, B- ja C-nuoret voittivat kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. Erityisen tärkeitä voitot olivat B-nuorten joukkueelle, joka taistelee tiukasti viimeisestä jatkopaikasta SM-sarjaan. Vierumäellä pelatun sarjaturnauksen kolmesta ottelusta tulleet kolme voittoa ja kahdeksan pistettä nostivat IFK:n nyt karsintaviivan yläpuolelle, kun karsintoja on pelaamatta vielä neljä ottelukierrosta.

Kolme voittoa, kahdeksan pistettä ja 14 maalia

B-nuorten viikonloppu käynnistyi perjantaina ottelulla Ilvestä vastaan. Joukkueet tekivät maaleja ensimmäisessä ja toisessa erässä vuorotahtiin ja kun kolmas erä oli maaliton, tilanteessa 2-2 mentiin jatkoajalle. Ilves oli ottanut varsinaisen peliajan lopulla jäähyn, joten IFK pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla neljällä kolmea vastaan. Erikoistilanne tuotti lopulta myös voittomaalin, vaikka aivan ylivoimamaaliksi Niklas Nordgrenin viimeistelemää 3-2-osumaa ei tilastoitukaan, kun Ilveksen pelaaja ehti juuri jäälle maalin syntyhetkellä. Varsinaisella peliajalla IFK:lta maalinteossa onnistuivat Atte Kauppinen avauserässä, sekä Lauri Kangas toisessa erässä ylivoimalla. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui 31 kertaa.

– Odotusarvoltaan viikonlopun kovin mittari vastassa. Saimme hyvän startin otteluun ja pääsimme ensimmäisessä erässä hyvin peliin mukaan. Toinen erä oli meiltä hyvää jääkiekkoa, paljon maalintekopaikkoja, mutta lopulta vain yksi onnistuminen, sekä työtapaturma ylivoimalla. Kolmas erä oli tasainen ja maaliton. Jatkoajalla hieno onnistuminen ylivoimalla toi hienon voiton ja antoi hyvän startin viikonlopulle, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kertasi Ilves-ottelua.

Lauantaina IFK kaatoi KooKoon maalein 5-2. Vaikka joukkue laukoi jo avauserässä kohti KooKoon maalia hurjat 26 kertaa, nähtiin erässä vain yksi maali. Siitä vastasi Lauri Kangas ajassa 1.01. Toisessa erässä IFK:n hanat sitten aukesivat, kun jo ensimmäisten kuuden ja puolen minuutin aikana kiekko löysi tiensä KooKoon maaiin kolme kertaa. Maalinteossa onnistuivat Juha Jääskä kahdesti ja Joni Still kerran. KooKoo kavensi pari minuuttia ennen ottelun puoliväliä 1-4:ään, mutta Jääskän ottelussa ja toisessa erässä tekemä kolmas maali katkaisi lopullisesti vastustajan selkärangan. Päätöserässä nähtiin vielä yksi KooKoo-maali, sekä Niklas Nordgrenin epäonnistunut rangaistuslaukaus 28 sekuntia ennen päätössummeria. Teemu Engberg syötti IFK:n maaleista kaksi ja maalissa pelannut Julius Aven kirjautti tilastoihin 24 torjuntaa, sekä yhden syöttöpisteen.

– Haastava ja yllätysvalmis vastustaja olisi voinut tehdä mielelle "kepposen", mutta pojat olivat valmiita töihin ja pelasivat hyvää jääkiekkoa puolet ottelusta, mikä riitti voittoon. Vaikka jalka hyppäsikin kaasulta loppupelin ajaksi pois, silti rutiini riitti tuomaan tarvittavan voiton, Kalto kommentoi.

Sunnuntaina IFK murjoi SaiPaa maalein 6-1, vaikka vastustaja ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 1.26 tekikin. IFK nousi tasoihin 1-1:een Lauri Kankaan (1+2) maalilla viitisen minuuttia myöhemmin ja ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman viimeisteli Niklas Nordgren pari minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisessa erässä IFK teki kolme maalia joista kaksi ylivoimalla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Engberg (1+2), Nordgren, sekä Juho Koivusaari. Loppunumerot 6-1:een IFK teki ottelun kolmannella ylivoimamaalilla Juha Jääskän toimesta 31 sekuntia ennen päätössummeria. Miro Heiskasen illan saldo oli 0+2. Anton Ignatiukselle tilastoitiin IFK:n maalissa 15 torjuntaa.

– Samanlainen lähtöasetelma kuin lauantain otteluun. Haastava avauserä, ei meinannut lähteä peli käyntiin ja kun SaiPa rankaisi alkuun vielä ylivoimalla, niin se vaikeutti meidän starttia. Pikkuhiljaa kone lähti käyntiin ja saimme pelistä otteen ja se tuotti muutaman maalin. Toiseen erään saimme uutta virtaa ja peli alkoi rullaamaan ja se näkyi myös tulostaululla. Kolmas erä oli sitten pelailua ja 6-1-voiton myötä hyvä päätös viikonlopulle. Kiitos pojille, Kalto hehkutti.

IFK on nyt voittanut viisi ottelua peräkkäin ja hyvä alkutalven vire on nostanut joukkueen karsintaviivan yläpuolelle sijalle 10. Kun alkusarjaa on pelaamatta vielä neljä ottelukierrosta, taistelu viimeisestä jatkopaikasta on todella tiukkaa. IFK:n yläpuolella olevat TPS ja Ilves ovat neljä pistettä edellä, kun taas viivan ja IFK:n alapuolella sijalla 11. oleva HPK on IFK:n kanssa tasapisteissä.

Kapteeni Rannisto 2+0, Tikkanen maalissa 40 torjuntaa

C-nuorten SM-alkusarjan kolmoslohkosta paikkansa lopulliseen SM-sarjaan jo varmistanut IFK pelasi viikonloppuna yhden ottelun, kun se kohtasi lohkon kärkiottelussa vieraissa TPS:n. Jo toisella minuutilla ylivoimalla maalinteon Jesper Ranniston toimesta aloittanut IFK ei enää johtoasemastaan luopunut missään vaiheessa ottelua, vaan taisteli lopulta komean 4-3-vierasvoiton. Suurimmillaan IFK:n johto oli kolmannen erän alussa (4-1), mutta TPS nousi päätöserässä vielä maalin päähän tehtyään kolmannen maalinsa pari minuuttia ennen täyttä aikaa ylivoimalla ja ilman maalivahtia pelaten viidellä kolmea vastaan. Rannisto viimeisteli ottelun avausmaalin lisäksi myös ottelun voittomaaliksi jääneen IFK:n neljännen osuman. Toisessa erässä IFK:lta maalinteossa onnistuivat Elias Vanninenja Matias Lentämäki (1+1) ylivoimalla. Rasmus Heljangon ja Jere Henrikssonin saldo ottelusta oli 0+2. Maalissa Henrik Tikkanen urakoi 40 TPS-laukausta.

– Lähdettiin Turkuun hakemaan vahva kamppailupeli ja se myös saatiin. TPS on eittämättä valtakunnan kärkeä C-nuorissa. Pystyttiin hienosti horjuttamaan turkulaispuolustajien kiekollista peliä aktiivisella kiekonriistopelillä ja pysyttiin itse hyvin kiekossa hyökkäyspäässä. Kapteeni Ranniston kaksi komeaa maalia loivat voitolle pohjan yhdessä koko joukkueen tiiviin oman alueen puolustuspelin, sekä maalivahti Henrik Tikkasen mainioiden torjuntojen ohella, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki analysoi komeaa voittoa.

Borgströmilla neljän tehopisteen itsenäisyyspäivä

Nuorten SM-Liigassa Kollit ovat hävinneet kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan vain kaksi ja molemmat nämä tappiot ovat tulleet otteluissa Jokereita vastaan. Perjantaina Ilmalassa Jokerit ratkaisi ottelun oikeastaan jo ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa karkaamalla vajaassa 12 minuutissa 0-4-johtoon. Toisessa erässä Jokerit lisäsi johtoaan onnistumalla maalinteossa kahdesti ja päätöserässä Kollit kaunisteli 2-1-erävoiton myötä tappionumerot 2-7:ään. Kolleista maalinteossa onnistuivat Alex Levänen (1+1), sekä Antton Mönkäre. Kaksi ensimmäistä erää Kollien maalissa pelannut Santeri Lipiäinen torjui yhteensä 26 kertaa ja kolmannen erän pelannut Fredrik Groenstrand neljä kertaa.

Sunnuntaina Kollit ja Pelicans tarjoilivat yleisölle Elisa Areenalla todellisen itsenäisyyspäivän ilotulituksen iskemällä ottelussa yhteensä 12 maalia, joista kuusi jo avauserässä. Kollit siirtyi ajassa 4.48 2-1-johtoon, eikä Pelicans enää noussut kertaakaan ottelussa tasatilanteeseen. Päätössummeriin asti edettiin Kollien johtaessa ottelua ja lopulta voitto kirjattiin kotijoukkueelle maalein 7-5. Kolleista 13 eri pelaajaa kirjautti ottelusta vähintään yhden tehopisteen pöytäkirjaan, tehokkaimpina neljän tehopisteen Henrik Borgström (2+2), sekä kolmen tehopisteen Antton Mönkäre (1+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Elias Ulander, Otto Vesikivi, Nico Björkbackaja Antti Koskimies. Alex Levänen syötti maaleista kaksi ja Christian Heljanko Kollien maalissa pysäytti 30 Pelicans-laukausta.

Kollien pistemiehet: Antton Mönkäre 2+2 (27, 11+10=21), Henrik Borgström 2+2 (21, 17+18=35), Alex Levänen 1+3 (26, 4+9=13), Matias Jokinen 0+2 (13, 1+3=4)

B-nuorten pistemiehet: Lauri Kangas 3+2 (12 ottelua, 6+10=16), Teemu Engberg 1+4 (23, 13+14=27), Juha Jääskä 4+0 (3, 4+0=4), Niklas Nordgren 3+0 (24, 17+8=25), Janne Hämäläinen 0+3 (3, 0+3=3), Miro Heiskanen 0+3 (3, 0+3=3)

C-nuorten pistemiehet: Jasper Rannisto 2+0 (6 ottelua, 5+4=9), Matias Lentämäki 1+1 (8, 2+5=7), Jere Henriksson 0+2 (8, 4+7=11), Rasmus Heljanko 0+2 (4, 1+5=6), Elias Vanninen 1+0 (8, 3+5=8)