HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: C-nuoret jatkaa ilman tappioita

IFK-junnujen viikkoraportti niputtaa viime viikon tapahtumat junnukaukaloissa.

IFK on aloittanut urakkansa C-nuorten SM-karsinnoissa vakuuttavalla tavalla. Joukkue on voittanut molemmat pelaamansa ottelut ja tehnyt niissä yhteensä peräti 22 maalia. Perjantaina IFK kaatoi paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaan maalein 7-2.

Avauserän jälkeen tilanne oli IFK:lle 1-0, mutta torjunnat (3-16) ensimmäiseltä kaksikymppiseltä kertoo hyvin pelin kulun ja sen missä päässä kaukaloa peliä suurimmaksi osaksi pelattiin. Toisessa erässä isäntien ketsuppipullo aukesi ja IFK karkasi ennen toista erätaukoa 4-0-johtoon. Päätöserässä Kiekko-Vantaa tuli vielä kahden kavennusmaalin myötä kahden maalin päähän, mutta IFK ei tätä säikähtänyt, vaan kuittasi tilanteen iskemällä ottelun viimeisten 10 minuutin aikana vielä kolme maalia. Maalinteossa IFK:lta onnistuivat Eetu Kukka kolmesti ja Anton Lundell, sekä Matias Lentämäki molemmat kahdesti. Otto Etelätalo syötti maaleista neljä ja Lassi Vitali kolme. Veeti Rönkkö maalissa torjui 16 kertaa.

– Päästiin hienosti pelin päälle ottelun alussa. Vastustajan maalivahti teki muutamia todella hienoja torjuntoja ensimmäisessä erässä ja piti vantaalaiset ottelussa mukana. Meidän joukkue näytti jännittävän ensimmäistä varsinaista kotiottelua Elisa Areenalla (IFK pelasi ensimmäisen karsintaottelunsa Helsingin jäähallin puolella) ja hyvän alun jälkeen pelaaminen oli ajoittain tuskaista. Tarvittavat maalit saatiin kuitenkin tehtyä ja kotiavaus kunnialla himaan, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kertoi ottelun jälkeen.

Neljä maalia ylivoimalla alle kahdessa minuutissa

B-nuorille viikonloppu oli kaksijakoinen. Perjantaina joukkue haki Tapparasta komean 6-4-vierasvoiton, mutta lauantaina Kärpät tylsytti IFK:n maalintekoyritykset voittamalla Elisa Areenalla maalein 1-2. Tampereella Tapparaa vastaan IFK oli vielä kahden erän jälkeen tappiolla 2-3, mutta päätöserässä joukkue löysi todellisen hurmosvaihteen iskemällä erän alkuun viiden minuutin ylivoiman aikana neljä maalia! Neljään ylivoimamaaliin IFK käytti aikaa sekuntia vaille kaksi minuuttia. Niklas Nordgrenin illan saldo oli kolme maalia. Teemu Engberg (2+1) ja Joel Kerkkänen (0+3) keräsivät myös kolme tehopistettä. Anton Ignatius torjui 28 kertaa.

IFK:n ja Kärppien välisessä ottelussa kaikki kolme maalia nähtiin toisessa erässä. Kärpät iski toisen erän alussa kahdesti, mutta IFK:n Jere Manninen nosti kotijoukkueen maalin päähän ja mukaan taisteluun pisteistä. Päätöserässä IFK pisti kaiken peliin hakiessaan tasoitusmaalia, mutta ottelussa yhteensä 22 kertaa torjunut Kärppä-maalivahti Severi Isokangas piti maalinsa koskemattomana loppusummeriin asti. IFK:n maalissa Julius Aven kirjautti tilastoihin 25 torjuntaa.

Kollien tappioputki venyi neljään otteluun

Kollien kausi Nuorten SM-Liigassa käynnistyi kahdella voitolla, mutta neljä viimeisintä otteluaan joukkue on hävinnyt. Perjantaina Kollit kärsi 3-5-vierastappion Pelicansille. Bastien Maia nosti Kollien toiveita pari minuuttia ennen täyttä aikaa kaventamalla 3-4:ään joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Tasoihin asti ei kiri kuitenkaan riittänyt, vaan Pelicans löi lopullisen sinetin ottelulle ajassa 59.31 viimeistelemällä loppunumerot 3-5:een tyhjään Kollit-maaliin. Maian lisäksi Kolleilta maalinteossa onnistui Oscar Leppänen kahdesti. Perttu Lesch syötti kaksi maalia ja maalissa Santeri Lipiäinen torjui 17 kertaa.

– Pelicansia vastaan kaksi viimeistä erää oltiin jo hyviä. Takaa-ajo keskeytyi hieman lopun alivoimalla päästettyyn maaliin, Kollien päävalmentaja Jussi Silander viittasi Pelicansin ajassa 52.25 tekemään ylivoimamaaliin, jonka myötä lahtelaiset siirtyivät 2-4-johtoon.

Kotiotteluun SaiPaa vastaan Kollit sai parhaan mahdollisen startin, kun Antton Mönkäre iski ottelun avausmaalin jo 43 sekunnin pelaamisen jälkeen. SaiPa kuitenkin tuli tasoihin avauserän lopulla ja maalittoman toisen erän jälkeen vierasjoukkue siirtyi 1-2-johtoon hieman ennen päätöserän puoliväliä. Kollit jatkoajalle nosti ajassa 59.18 maalinteossa onnistunut Perttu Lesch ja maali syntyi kuudella viittä vastaan Kollien pelatessa ilman maalivahtia. Viime hetken tasoitusmaali toi joukkueelle lopulta yhden pisteen, kun jatkoajalla ratkaisijaksi nousi ajassa 60.49 ottelun voittomaalin tehnyt SaiPan Ville Vainikainen. IFK:n maalivahtiChristian Heljankotorjui ottelussa 36 kertaa ja Valtteri Lemmetty oli syöttäjänä molemmissa Kollien maaleissa.

– Puolustettiin fiksusti ja onnistuttiin tappamaan iso jäähy kolmannen erän alussa. Onnistuttiin taas tekemään maali ilman maalivahtia ja taisteltiin itsemme jatkoajalle, mutta vierailijat vetivät pidemmän korren. Peli on ihan ok tasolla. Ensi viikonloppuna parannetaan taas hieman, Silander katsoi luottavaisin mielin kohti tulevaa.

Kollien pistemiehet: Perttu Lesch 1+2 (6 ottelua, 1+3=4), Oscar Leppänen 2+0 (6, 4+0=4), Valtteri Lemmetty 0+2 (6, 1+2=3), Antton Mönkäre 1+0 (6, 1+4=5), Bastien Maia 1+0 (6, 5+2=7)

B-nuorten pistemiehet: Niklas Nordgren 3+0 (6 ottelua, 5+5=10), Teemu Engberg 2+1 (4, 4+2=6), Joel Kerkkänen 0+3 (6, 4+5=9), Jere Manninen 1+0 (4, 1+0=1), Lauri Kulmala 1+0 (6, 1+5=6)

C-nuorten pistemiehet: Otto Etelätalo 0+4 (2 ottelua, 1+9=10), Eetu Kukka 3+0 (2, 4+4=8), Lassi Vitali 0+3 (2, 3+6=9), Anton Lundell 2+0 (2, 2+2=4), Matias Lentämäki 2+0 (2, 3+1=4)