live
0-0

FALCK TIETURVA: IFK-junnujen viikkoraportti

B-nuorilla kolmen voiton viikko.

IFK:n vahvat otteet B-nuorten SM-sarjassa saivat jatkoa, kun joukkue voitti kaikki kolme viime viikon otteluaan. Tiistaina kotiottelussa HPK:ta vastaan IFK:n Elias Ulander laukoi ottelun avausmaalin ja 1-0-tilanteessa edettiin aina päätöserän viimeiselle minuutille asti. HPK haki raivoisasti tasoitusta, mutta lopullisen ratkaisun iski ajassa 59.31 Joel Kerkkänen, joka laukoi IFK:n toisen osuman tyhjään HPK-maaliin. Anton Ignatiuksen nollapeli vaati 31 torjuntaa.

– HPK:ta vastaan meillä hiukan väsymystä punteissa rankan Oulun viikonlopun jälkeen ja peli ei lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa halutulla tavalla. Sisukkaasti pojat kuitenkin puolustivat ja Ignatius maalissa onnistui hyvin, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kertasi ottelun tapahtumia.

Vähämaaliseksi otteluksi muodostui myös IFK:n viikon toinen kamppailu, kun joukkue vieraili lauantaina Tampereella. Hurjat 16 ottelua peräkkäin voittanut Ilves siirtyi 1-0-johtoon jo ajassa 0.52, mutta IFK:n Lauri Kangas tasoitti ottelun 1-1:een vielä avauserässä. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 33.59, kun IFK:lta maalinteossa ylivoimalla onnistui Oliver Felixson. Päätöserässä ei tilastomerkintöjä nähty, näin IFK katkaisi 2-1-voiton myötä Ilveksen voittoputken. Anton Ignatius pelasi maalissa jälleen vahvan ottelun torjuen 29 Ilves-laukausta joista 12 päätöserässä.

– Sarjan kuumin joukkue vastassa, lähdettiin haastamaan rohkeasti. Tosin ensimmäinen erä oltiin jaloissa. Toisessa erässä päästiin hiukan paremmin mukaan peliin ja saatiin tarvittava maali ylivoimalla. Kolmas erä oli suhteellisen hyvää puolustamista ja Ignatius onnistui hyvin, niin saatiin iso päänahka, Kalto hehkutti.

IFK:n kolmen voiton viikon täydensi 4-2-vierasvoitto sunnuntaina TPS:stä. IFK karkasi avauserässä 2-0-johtoon ja toisen erän jälkeen johto oli jo 4-1. TPS kaunisteli loppunumeroita päätöserässä tekemällä erän ainoan maalin. Lauri Kangas laukoi IFK:n maaleista kaksi, joista toinen oli ottelun voittomaali. Teo Totron saldo oli 0+2. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Juho Topi-Hulmi, sekä Juho Koivusaari. Anton Ignatius pelasi IFK:n maalissa kaikki viikon kolme ottelua ja TPS:ää vastaan torjuntoja kertyi 33. Yhteensä Ignatius torjui kolmessa ottelussa 93 kertaa, selän taakse meni vain kolme kiekkoa ja viikon torjuntaprosentti oli komea 96,9 %.

– TPS-ottelussa kaksi erää raikasta tekemistä, tosin jäähyt sekoittivat peliä. Päätöserässä peli hiukan hajosi, mutta taas riittävä työmäärä ja puolustus- sekä maalivahtipelin onnistuminen takasivat voiton. Hyvä viikko tuloksen suhteen, vaikka peli ei ollut välttämättä kaunista. Sitkeästi pojat tekivät töitä, Kalto jakoi kiitosta joukkueelleen.

Kahdesta kotiottelusta voitto ja tappio

Kollien viikko käynnistyi keskiviikkona kotona SaiPaa vastaan. 4-2-voiton arkkitehtinä toimi kaikki neljä maalia viimeistellyt ykkösketju kapteeni Miro-Pekka Saarelaisen johdolla. Saarelaisen illan saalis oli neljä tehopistettä (2+2) ja Nico Friman onnistui maalinteossa kahdesti. Kollit johti ottelua 4-0 kolmannen erän alkupuolella, mutta SaiPa kaunisteli loppunumeroita kahdella päätöserän viime hetken maalilla. Kollit laukoi ottelussa 45 kertaa kohti vierasjoukkueen maalia. Christian Heljanko isäntien maalissa torjui 27 kertaa.

Sunnuntaina vastaan luisteli Lukko. Raumalaiset siirtyivät jo avauserässä 0-3-johtoon. Toisessa erässä Lukko onnistui maalinteossa kerran, samoin päätöserässä. Kollit heräsi taisteluun pisteistä aivan liian myöhään, kun Kristian Vesalainen ajassa 53.07 ja Markus Järvelä reilu minuutti myöhemmin kavensivat ottelun loppunumerot 2-5:een. Lukko teki viidestä maalista yhden ylivoimalla, yhden alivoimalla ja yhden tasavajaalla. Christian Heljangolle kirjattiin Kollien maalissa 18 torjuntaa, kun virkaveli toisessa päässä, Lukon Antti Karjalainen, urakoi 33 torjunnan verran.

– SaiPaa vastaan meillä oli hyvä meininki toisen ja kolmannen erän loppuja lukuun ottamatta. Jaksoimme luistella ja pysyimme sen ansiosta pelin päällä koko ajan. Lukkoa vastaan tuli veltto startti ja ensimmäinen erä. Toisessa erässä saatiin otetta ja sen myötä laukauksia. Kolmannen erän kavennusmaalit tulivat liian myöhään kiriä ajatellen. Puolustuspelin on parannuttava ensi viikonlopun Rauman turnaukseen. Tästä hyvä treeniviikko positiivisella fiiliksellä, niin hyvä tulee, sanoi Kollien päävalmentaja Jussi Silander.

C-nuoret nollasivat Blues-Akatemian Espoossa

C-nuoret pelasivat viime viikolla kolme ottelua ja saldoksi tuli yksi voitto ja kaksi tappiota. Tiistaina TPS haki vieraspisteet 1-5-voiton myötä. Lauantaina IFK nollasi Blues-Akatemian Espoossa maalivahti Daniel Lebedeffin 34 torjunnan ja nollapelin myötä. Sunnuntaina IFK johti vieraissa Tapparaa ottelun puolivälissä maalein 3-2, mutta Tappara tuli toisessa erässä vielä rinnalle, meni ohi ja ratkaisi ottelun lopullisesti päätöserässä tekemällä kolme maalia. Näin loppunumerot Tampereella kirjattiin Tapparalle maalein 3-7. IFK:lta Lauri Kulmala (2+1) ja Teemu Engberg (1+2) keräsivät kolme tehopistettä mieheen.

– Mollivoittoinen viikko. Pelaamisen taso ailahtelee liikaa pelien sisällä. Onneksi pelit jatkuvat jo keskiviikkona Hämeenlinnassa, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki suuntasi ajatukset jo tulevan viikon haasteisiin.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Miro-Pekka Saarelainen 2+3 (26 ottelua, 23+8=31), Nico Friman 2+0 (37, 19+20=39), Kristian Vesalainen 1+0 (13, 1+1=2), Markus Järvelä 1+0 (14, 5+3=8)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kangas 3+0 (5 ottelua, 4+3=7), Juha Jääskä 0+3 (5, 0+3=3), Elias Ulander 1+1 (3, 1+1=2), Oliver Felixson 1+1 (5, 1+4=5), Teo Totro 0+2 (5, 0+2=2), Waltteri Rannisto 0+2 (5, 0+5=5)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kulmala 3+1 (5 ottelua, 5+2=7), Teemu Engberg 1+3 (5, 1+3=4), Onni Nokkosmäki 0+4 (5, 0+7=7), Atte Huhtala 1+1 (5, 1+2=3)

Tämän viikon ottelut

Kollit: pe 16.1. klo 13:00 Kollit-TPS (Rauma), la 17.1. klo 18:30 Kollit-JYP (Rauma), su 18.1. klo 16:30 Ässät-Kollit (Rauma)

B-nuoret: ke 14.1. klo 19:15 Jokerit-IFK, la 17.1. klo 15:50 IFK-TPS, su 18.1. klo 16:20 IFK-Ilves

C-nuoret: ke 14.1. klo 19:00 HPK-IFK, la 17.1. klo 13:45 Kärpät-IFK, su 18.1. klo 15:00 KalPa-IFK

Teksti: Jari Hotti