HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: IFK:n junioreilla hieno viikko

IFK-junnujen viikkoraportti.

Mennyt viikko oli IFK:n junioreille hieno, kun Kollit, B- ja C-nuoret voittivat kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. Kolleille kauden ensimmäinen kolmen ottelun todellinen härkäviikko tuotti seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

"Hyvä viikko pisteiden valossa"

Kollien härkäviikko käynnistyi keskiviikkona Tikkurilassa pelatulla ottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Kiekko-Vantaa johti vielä avauserän jälkeen 1-2, mutta Kollit heräsi toisessa erässä iskemällä peräti viisi maalia karaten 6-2-johtoon. Päätöserässä nähtiin vielä yksi maali, kun Kiekko-Vantaa onnistui kaunistelemaan loppunumerot 3-6:een. Kollien kaikki kuusi tehtyä maalia kirjattiin eri pelaajien nimiin ja Bastien Maia syötti maaleista kolme. Maalin ja syöttöpisteen tilastoihin kirjauttivat Joakim Kukkonen, Antton Mönkäre, sekä Juha Jääskä. Fredrik Groenstrand torjui 21 kertaa.

Jokerit, Kiekko-Vantaa kahdesti ja lauantaina Blues. Kollit pelasi viikon sisään neljä ottelua peräkkäin pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan ja lauantaina oli vuorossa Blues Elisa Areenalla. Ottelun kaikki maalit nähtiin avauserässä, kaikki maalit syntyivät ylivoimalla ja molemmat joukkueet pääsivät nauttimaan johtoasemasta kertaalleen. Ensin Blues siirtyi 0-1-vierasjohtoon, mutta Kollit tasoitti Bastien Maian maalilla 1-1:een ja siirtyi viitisen minuuttia myöhemmin 2-1-johtoon Matias Rahikaisen osumalla. Toinen ja kolmas erä, sekä jatkoaika olivat maalittomat ja näin ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Kun siinä Blues onnistui maalinteossa kahdesti Kollien jäätyä ilman maalia, voitto kirjattiin Bluesille maalein 3-2. Kollien maalissa pelannut Christian Heljanko torjui ottelussa 27 laukausta.

Sunnuntaina Kollit kohtasi toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan Sportin. Vähämaalisen ottelun ratkaisu nähtiin päätöserässä, kun Joakim Kukkonen vei Kollit 2-1-johtoon ajassa 51.35 ja tämä riitti lopulta kolmeen sarjapisteeseen. Kollien avausmaalin ottelussa viimeisteli toisessa erässä Oscar Leppänen ylivoimalla. Heljanko maalissa torjui 20 kertaa.

– Keskiviikkona joukkue otti itseään niskasta kiinni toisessa erässä ja se ratkaisi voiton. Lauantaina todella kovatempoinen ottelu sarjakärki Bluesia vastaan. Tasainen ottelu kaikilla mittapuilla, mutta vastustaja oli etevämpi voittolaukauksilla. Hieno taistelu kundeilta! Sunnuntaina Sport tuli tosi kovaa. Pystyttiin vastaamaan liikkeeseen ja onnistuttiin viimeisessä erässä vastustajan tasoituksesta huolimatta tekemään voittomaali. Hyvä viikko pisteiden valossa meille, Kollien päävalmentaja Jussi Silander hehkutti kolmen ottelun viikon päätteeksi.

Kollit on nyt voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja kerännyt 12 jaossa olleesta pisteestä 10.

Aalto kaksi maalia, Fingerroos 42 torjuntaa

C-nuorten SM-karsintalohkossa numero kaksi pelaava IFK jatkaa karsintoja neljän pelatun kierroksen jälkeen ilman tappioita ja pistemenetyksiä. Viikon ainoassa ottelussaan perjantaina kotonaan IFK kaatoi KooKoon maalein 3-2. Joona Aalto onnistui maalinteossa kahdesti, ensin avauserän lopulla ja heti perään toisen erän alussa, vieden IFK:n 2-0-johtoon ennen ottelun puoliväliä. KooKoo nousi maalin päähän toisen erän lopulla onnistuttuaan maalinteossa ylivoimalla, mutta IFK:n kolmannen erän kolmannella minuutilla Anton Korhosen toimesta iskemä 3-1-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun KooKoo ei onnistunut enää päätöserässä maalinteossa kuin kerran. IFK:n maalissa pelannut Matti Fingerroos urakoi 42 torjunnan verran joista päätöserässä 18.

– Tasainen, vauhdikas ottelu. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä ratkaista ottelu. Meillä oli ajoittain vaikeuksia viisikkopelissä, etäisyydet puolustajien ja hyökkääjien välillä kasvoivat liian suureksi, mikä sai oman pelimme näyttämään ajoittain tuskaiselta. Näitä asioita lähdetään korjaamaan seuraavalla viikolla, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi ottelun jälkeen.

Tappioputki poikki komealla tavalla

B-nuorten SM-alkusarjassa syyskuun lopulla kolme otteluaan hävinnyt IFK aloitti lokakuun hienosti katkaisemalla tappioputken voittamalla viikonlopun molemmat ottelunsa. Perjantaina kotiottelussa Blues Akatemiaa vastaan ottelu oli ehtinyt vanhentua vasta hieman alle kuusi minuuttia, kun IFK oli iskenyt tulostaululle jo kolme osumaa. Toisessa erässä IFK onnistui vielä kahdesti ja päätöserässä molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa kertaalleen IFK:lle lopulta komea 6-1 kotivoitto espoolaisista. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat murskavoitossa olivat kolme tehopistettä nakuttanut Joel Kerkkänen (1+2), sekä kahden tehopisteen Niklas Nordgren (1+1) ja Atte Huhtela (0+2). Maalissa Anton Ignatiukselle tilastoitiin 34 torjuntaa.

Sunnuntaina IFK jatkoi kotijäällään kohtaamalla Karhu-Kissat. Vähämaalinen ottelu oli menossa vahvasti IFK:n nimiin, mutta Karhu-Kissat onnistui tasoittamaan 2-2:een vain 12 sekuntia ennen päätössummeria vieraiden pelatessa kuudella kolmea vastaan. Jatkoaika oli maaliton ja näin ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, missä ratkaisijaksi nousi varsinaisella peliajalla ottelun avausmaalin tehnyt IFK:n Teemu Engberg kolmannen parin viimeisenä laukojana. Näin IFK:lle 3-2 voitto. Kotijoukkueelta maalinteossa varsinaisella peliajalla lisäksi onnistui Jere Manninen ottelun toisessa erässä. Maalissa Ignatius torjui 37 kertaa ja voittomaalikilpailussa Karhu-Kissojen kolmesta yrityksestä kaksi.

Kollien pistemiehet: Bastien Maia 1+3 (11 ottelua, 8+6=14), Joakim Kukkonen 2+1 (8, 3+2=5), Miika Laaksonen 1+2 (11, 1+3=4), Antton Mönkäre 1+1 (11, 2+6=8), Juha Jääskä 1+1 (11, 3+7=10), Oscar Leppänen 1+1 (11, 5+3=8)

B-nuorten pistemiehet: Joel Kerkkänen 1+2 (10 ottelua, 5+8=13), Niklas Nordgren 1+1 (10, 9+6=15), Olli Oksanen 1+1 (3, 1+1=2), Atte Huhtela 0+2 (9, 3+4=7)

C-nuorten pistemiehet: Joona Aalto 2+0 (4 ottelua, 4+1=5), Anton Korhonen 1+0 (4, 3+1=4), Elias Vanninen 0+1 (4, 1+3=4), Juho-Veikka Kalliokoski 0+1 (4, 0+3=3)